Comunitat Valenciana

Falta d'acord unànime per a limitar les propostes en el Debat de Política General i fer una parada de 24 hores

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Corts Valencianes
Corts Valencianes
GVA
Corts Valencianes

El Debat de Política General se celebrarà els dies 13 i 14 i no hi haurà parada de 24 hores perquè els diputats puguen estudiar les propostes de resolució, que tampoc s'han limitat, en explicar estes dos mesures amb el suport de PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans però no del PP, que ha qüestionat eixa "mania de limitar la llibertat".

Així ho han indicat els portaveus dels cinc grups després de la Junta de Síndics en la qual han tractat d'aconseguir un acord per a canviar la dinàmica del debat, que no ha sigut possible en no aconseguir-se la unanimitat. No obstant açò, tots els grups menys el PP han pactat autolimitar-se en les seues propostes de resolució i presentar entorn de 100 per grup.

La portaveu dels 'populars', Isabel Bonig, ha remarcat que "no es poden limitar els drets dels diputats" a presentar propostes i ha criticat "la mania de limitar la llibertat" també en este àmbit. "Que es limiten la resta, el PP vol fer el seu treball", ha dit.

A més, ha assegurat que quan estaven en el Consell resolien "les milers de propostes" que els partits que sustenten al Govern valencià ara presentaven. Ara, ha prosseguit, volen "limitar la veu del poble" quan el PP "treballa des de juny en les propostes de resolució".

El síndic socialista, Manolo Mata, ha assenyalat que la intenció era fer un debat menys "caòtic" i més "digerible" però el PP ha condicionat el seu suport a eixes iniciatives al fet que s'habilitara el mes d'agost perquè el Consell responguera les preguntes parlamentàries, una cosa que era "impossible". Ha lamentat, per tant, que la setmana vinent el debat "serà caòtic i ningú s'assabentarà" del que en ell ocorre.

La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollá, ha recordat que la limitació de propostes podria millorar la seua qualitat perquè "és millor una sobre infraestructures que estiga elaborada a set que parlen d'infraestructures concretes".

Per la seua banda, el portaveu de Podem, Antonio Estañ, ha lamentat que s'ha perdut l'oportunitat de tindre un debat "que servisca per al que ha de servir" i "uns altres hauran d'explicar per què no se sumen al consens" existent per a parlar de política general i no iniciatives "al pes".

La síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha criticat que el debat tal com està plantejat és "un total contrasentit" i és "impossible que els ciutadans se senten atrets" perquè és "opac" i "una espècie de competició de veure qui registra més propostes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento