La Setmana de la Mobilitat Sostenible inclourà el primer concert de l'OV en la Plaça de l'Ajuntament de València

  • La Setmana de la Mobilitat Sostenible, que se celebrarà del 16 al 23 de setembre, culminarà amb el primer concert de l'Orquestra de València (OV) en la Plaça de l'Ajuntament del 'cap i casal'. El recital serà d'accés lliure i s'interpretaran bandes sonores de pel·lícules.
Presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible
Presentació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible
AYUNTAMIENTO VLC

"És un gran orgull que per primera vegada hi haja un concert de l'Orquestra de València en la plaça de l'Ajuntament, després que l'any 2015 l'alliberàrem i la retornàrem al gaudiment ciutadà, i és un immillorable tancament de les activitats de la Setmana de la Mobilitat", ha exposat el regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi en la presentació de la Setmana i Fira de la Mobilitat Sostenible de València.

"Este concert entra dins de la línia d'acostar la cultura a la ciutadania, i també en la línia de palau obert. Volem que tant el Palau de la Música com l'Orquestra de València siguen referents per a tots els valencians i les valencianes", ha exposat, per la seua banda, la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello.

A més, la Fira de la Mobilitat Sostenible tindrà enguany molts més expositors i més espais per a provar vehicles sostenibles de tot tipus. "L'aspiració que tenim és de superar el resultat de l'any passat i convertir-nos en la millor fira de la mobilitat de tota Europa", ha indicat Giuseppe Grezzi. Esta fira, que inclourà espais de reflexió, i el Dia de la Bicicleta que se celebra el diumenge 17, amb eixida del passeig de l'Albereda a les 10.00 hores, funcionaran com a inici de tota la setmana.

Així mateix, el dilluns 18 s'ha organitzat la jornada 'Mobilitat, Salut i Seguretat Viària' en el Col·legi d'Enginyers, Canals i Ports, on es posaran en comú idees sobre el futur de la ciutat per a aconseguir una mobilitat més segura i sostenible. Eixe mateix dia, a les 17.00 hores, es presentarà la nova aplicació de l'EMT València.

EDUCACIÓ I MOBILITAT

Enguany destaca l'aposta de la Regidoria de Mobilitat Sostenible per donar a conéixer formes de desplaçar-se entre els més jóvens, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació. Així, a més del concurs de dibuix de l'EMT de València, el dimarts 19 a les 10.00 hores es farà l'activitat 'L'alumnat pren el carrer'.

Mitjançant la pràctica de la popular acció ideada per Francesco Tonucci en el seu projecte 'La Ciutat dels Xiquets', nombroses aules d'educació primària eixiran al carrer per a reconéixer l'entorn dels seus centres i sancionar simbòlicament les conductes insolidàries i incíviques relacionades amb la mobilitat que dificulten o posen en perill la integritat de les persones en general i dels xiquets en particular.

Açò es completarà el divendres 22 amb el Dia Sense Cotxes, quan es podrà viatjar en els autobusos de l'EMT gratuïtament i a les 10.30 hores es realitzarà l''Especial EMT en l'Escola' en la plaça de l'Ajuntament amb la participació dels ninots Superbusina i Superbús i amb l'actuació estel·lar de Ramonets, una banda de rock orientada al públic infantil. A més, per a no oblidar-se de l'estudiant de secundària, la vesprada del divendres 22 es realitzarà el concert 'Secundària es mou', amb l'actuació del raper Arkano, conegut per ser un dels millors rapers espanyols en la categoria de freestyle rap, i amb altres convidats especials.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible es tancarà el dissabte 23, a les 19.00 hores, amb el concert de l'Orquestra de València 'Una Plaça de Cinema', que comptarà amb peces de John Williams, Ennio Morricone o Henry Mancini, entre unes altres. Prèviament, a les 11.00 hores es realitzarà també en la plaça de l'Ajuntament el 'Matinal EMT' amb les actuacions de Dani Miquel i Sènior i el Cor Brutal.

LA SETMANA S'EXPANDIX Als BARRIS

A més, el dimarts 19, a les 18.30 hores, tindrà lloc a Las Naves el taller 'Com ens movem al Marítim', un taller participatiu i lúdic dirigit els veïns i veïnes dels barris del Marítim per a valorar la qualitat de l'espai públic urbà i la seua mobilitat i detectar les oportunitats de canvi que milloren l'entorn quotidià.

Al mateix temps, el dimecres 20 es farà el debat 'Recuperant Ciutat Vella', on es reflexionarà sobre la situació actual i futura dels barris integrats a Ciutat Vella i com dinamitzar els carrers i places connectant amb el patrimoni i la cultura. Esta activitat serà en La Cotxera de Correoviejo (plaça Correu Vell, baix, nº3) i comptarà amb la participació de múltiples mirades.

CINEMA I MOBILITAT

Paral·lelament a la Setmana de la Mobilitat Sostenible, del 15 al 21, se celebra el cicle Cinema i Mobilitat en La Filmoteca, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento