Comunitat Valenciana

Oltra afirma que estan revertint les retallades del PP en Educació i que "els concerts depenen de l'oferta pública"

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha recalcat este divendres que estan "revertint les retallades" que el PP va aplicar en Educació i sobre este tema ha explicat que "no hi ha retallades" en l'educació privada sinó que com són un Govern "responsable" solament recorren als concerts quan "no hi ha oferta pública" perquè "no es paga dos vegades pel mateix".
Aula d'un col·legi
Aula d'un col·legi
EUROPA PRESS
Aula d'un col·legi

En este sentit, en roda de premsa posterior a la reunió del ple del Consell, ha aclarit que en l'educació privada "no hi ha retallades" sinó que ella mateixa "s'autoorganitza" i que el nombre de concerts depèn de les necessitats de l'oferta pública.

D'esta manera, en una part de la privada "s'ha concertat més" com en la Formació Professional (FP) perquè "hi havia necessitat de places" mentre que en altres servicis hi ha hagut menys perquè "si no es necessiten no es paga". "No es paga dos vegades pel mateix", ha insistit Oltra a l'igual, ha comparat "que ningú deixa la seua casa buida per a llogar la del costat i que la seua se'n vaja desbaratant". "Doncs en la cosa pública igual".

És més, ha recalcat que el Govern del Botànic està acabant amb les retallades que aplique el PP gràcies a un increment de la inversió del 12%. En eixe sentit, ha destacat que s'ha baixat el ràtio a 24 alumnes per aules, amb el que puja la qualitat, i que el curs escolar s'inicia amb

1.443 professors més a pesar d'haver-hi 12.000 alumnes menys per un descens de la natalitat.

A més, ha ressaltat que el programa XarxaLlibres s'ha consolidat, amb un 16% més d'alumnes que participen en els bancs de llibres del programa en el 100% dels centres públics i el 78% dels privats-concertats.

De la mateixa manera, ha destacat que s'ha iniciat les obres de construcció en 34 centres nous per a acabar amb "la plaga de barracons" que hi havia a la Comunitat Valenciana perquè "a un se li va ocórrer robar mil milions" de Cega -empresa pública encarregada de la construcció dels col·legis-. Així, s'ha preguntat quants col·legis es podrien haver alçat amb eixos mil milions "que podrien haver sigut dissenyats fins i tot per un arquitecte famós el nom del qual no diré", ha ironitzat.

DECRET LLEI DE PLURILINGÜISME

D'altra banda, ha insistit que es va recórrer a la via de decret llei per a aprovar el plurilingüisme, després de la suspensió cautelar del decret plurilingüe de la Conselleria d'Educació per part del TSJCV, perquè és un instrument normatiu per a "casos d'extraordinària necessitat" com és garantir la normalitat del curs escolar. Les Corts celebren este divendres un ple per a convalidar el decret llei de plurilingüisme.

Així, ha apuntat que si no s'haguera recorregut a esta via el termini per a aprovar una llei sol tardar fins a nou mesos i en este cas no disposaven d'este temps perquè el curs escolar comença l'1 per als professors, el 8 para a Alacant, i l'11 per a la resta de l'alumnat.

"Açò justifica que s'haguera d'aprovar el decret llei divendres passat per a començar el curs amb total normalitat i tranquil·litat de pares", ha recalcat Oltra. En este sentit, ha apuntat que les crítiques "s'entenen", però que havien de "salvaguardar la normalitat en l'inici de curs i la tranquil·litat de la comunitat educativa".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento