Comunitat Valenciana

L'alcaldessa de Xixona assegura que es va sol·licitar a la família que actuara en la casa del centre afonada

  • L'alcaldessa de Xixona (Alacant), Isabel López, ha assegurat que la casa que s'ha afonat este dijous en el carrer Galera, en el casc històric, portava més de 30 anys deshabitada i que s'havia requerit a la família propietària que actuara pels problemes que implicava de seguretat pública.
Dos bombers treballen en la zona de la solsida
Dos bombers treballen en la zona de la solsida
CONSORCIO PROVINCIAL DE BOMBEROS
Dos bombers treballen en la zona de la solsida

Sobre este tema, ha indicat que la família ja tenia contractada una empresa per a executar l'actuació i que, per casualitat, l'habitatge ha caigut este dijous sense causar danys personals. El carrer roman tancat al pas.

En declaracions a Europa Press, López ha indicat que la persona que estava dins de la casa en el moment de l'afonament pertany a la família propietària i que no li ha ocorregut res perquè es trobava en la part posterior quan el que s'ha afonat ha sigut la façana.

"No hauria d'haver estat allí, perquè està deshabitada, però afortunadament no li ha ocorregut res", ha explicat l'alcaldessa que ha precisat que l'home s'ha refugiat en la part de darrere que dóna a un hort, propietat també de la família, i des d'on ha sigut rescatat pels bombers.

Pel que fa a la situació de la casa, Isabel López ha incidit que el consistori venia reclamant "des de fa molt temps" que actuaren ja que "ha donat problemes amb la caiguda d'algun reble i pel revestiment de la façana".

"Recomanacions i ordres d'execució que els propietaris no han atès i l'Ajuntament ha actuat en diverses ocasions eliminant el perill i assegurant la seguretat de la via pública", ha manifestat per a precisar que "des de fora tampoc s'apreciava que el perill fora de solsida immediata".

Fins i tot el carrer ha estat barrat per a evitar el pas "per eixa paret, encara que és un carrer estret i és complicat". De fet, "la setmana passada amb les pluges van caure més rebles i es va tornar a barrar i a tancar el carrer un parell de dies, però esta vegada els propietaris conscients de la situació s'ho han pres de manera més seriosa i es van comprometre a presentar en un mes un projecte per a enderrocar eixa casa i altres dos confrontants".

L'alcaldessa ha assegurat que el consistori tenia constància que la família havia arribat a un acord amb una empresa. "S'ha tornat a parlar i ja saben que han d'actuar per urgència sense esperar el projecte; m'agradaria pensar que demà mateix estiguen desenrunant i eliminant les zones més perilloses i procedint a un enderrocament controlat del que queda en peus", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento