Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem aproven ampliar temps en la comissió sobre Fira València i el PP critica "l'espectacle"

  • Els grups parlamentaris PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans han aprovat este dijous ampliar els temps d'intervenció dels compareixents en la comissió d'investigació sobre Fira València en les Corts perquè puguen explicar-se sense "constrenyiments", però el PP ha criticat que s'hagen canviat "les regles del joc" a mitat del calendari i considera que l'únic que volen és "mantindre viu l'espectacle, la pista de circ i la passarel·la mediàtica".

La comissió ha acordat, malgrat l'oposició del PP, que a partir d'ara compareguen tres persones al dia -en les setmanes en què no hi haja ple, quan l'hi haja solament hi haurà una citació en sessió vespertina-, una a les 10.30 hores, una altra a les 12.30 hores i l'última a les 16.30 hores. Els compareixents tindran torns de 15 i 5 minuts per a contestar a les preguntes.

El socialista José Muñoz ha justificat la necessitat del canvi en què l'experiència adquirida durant sessions anteriors i, atés que el que es pretén és dilucidar possibles irregularitats o responsabilitats polítiques en la gestió de Fira València, els compareixents han de tindre la possibilitat d'explicar-se perquè alguns s'han queixat del "temps insuficient".

Teresa García, de Compromís, ha coincidit en esta argumentació, especialment perquè ara compareixeran els responsables d'algunes de les decisions polítiques preses sobre la institució firal, i Josep Almeria (Podem) ha incidit que la responsabilitat "creixent" dels citats a la comissió. Des de Ciutadans, Toni Woodward ha admès que davant les preguntes moltes vegades els compareixents deixen per falta de temps qüestiones sense concretar

Davant esta pretensió, el diputat del PP Rubén Ibañez s'ha preguntat què fonamentació té la proposta quan "hi ha un pla de treball aprovat i regles del joc marcades que no es poden canviar a mitat de comissió perquè a un se li antoixa". "Açò no és una república bananera", ha recordat, per a retraure que els grups estan "pegant una patada al que ací s'ha votat".

Davant estes crítiques, José Muñoz ha recordat que la comissió pot decidir sobre la distribució dels temps i ha qüestionat que el PP parle d'"indecència parlamentària" i ha recordat la seua actuació en la primera comissió d'investigació sobre l'accident de metre de València.

Per al PP, es tracta no obstant açò d'un "capritx" perquè, al seu juí, es vol augmentar el temps dels compareixents just quan queden per ser citats responsables nacionals del PP pel congrés del partit en Fira València de 2008. "Val ja de jugar políticament amb esta comissió", han demanat els 'populars'.

De fet, Fernando Pastor ha proposat que es traga als dirigents del PP de la llista de compareixents: Què tenen a veure Ángel Acebes o Ramón Luis Valcárcel amb la viabilitat, amb la gestió o amb l'ampliació d'una entitat com a Fira València? Siguem sincers, cap". A més, ha recordat que este congrés ja ha sigut objecte de resolució judicial.

"Tan sol volen allargar en el temps esta comissió a falta de raons i contingut, una vegada que Fiscalia ha procedit a l'arxiu de la causa contra Fira València al desembre de 2016 i s'ha demostrat, pels compareixents que ja han acudit a les Corts, que no s'ha comès cap delicte, com també ho arreplega la interlocutòria del fiscal", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento