Comunitat Valenciana

El PP critica el pla de xoc per a reduir les llistes d'espera i diu que Montón és "un frau"

  • El coordinador de Política Social del PP en Les Corts es pregunta com pensa implementar la proposta de reduir "l'augment desmesurat" de les llistes d'espera.
  • "Ja ningú es creu els seus nous anuncis després de disparar-se les llistes d'espera per la seua mala gestió", diu José Juan Zaplana.
  • Considera que Montón ja ha activat diversos plans de xoc i "tots amb resultats nefasts", per la qual cosa hauria de "reconéixer la seua falta de capacitat per al lloc".
Carmen Montón
Carmen Montón
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Carmen Montón

El coordinador de Política Social del Grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, ha assenyalat este dimecres que "l'augment desmesurat" de les llistes d'espera sanitàries demostra que la consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, és "un frau incapaç de gestionar". Sobre este tema, ha assenyalat que "les mentides" de Montón tenen "les potes molt curtes" i "ja ningú es creu els seus nous anuncis després de disparar-se les llistes d'espera per la seua mala gestió".

Zaplana ha criticat l'anunci "per enèsima vegada" d'un pla de xoc per a reduir les llistes d'espera "encara que, una vegada més, no passa de ser un mer anunci buit doncs no concreta ni dates, ni mesures concretes ni el pressupost que es destina per a açò". "Eixe pla és paper mullat", ha afirmat.

"Sembla que Montón no sap que per a utilitzar quiròfans, a més de metges, fan falta infermeres, anestesistes, auxiliars, celadores, personal de neteja o, entre uns altres, personal del Servici d'Esterilització", li ha recordat. Per açò, s'ha preguntat "com pensa executar-ho Montón, si compensant jornades o pagant-les" i si este pla "ho ha consensuat amb els professionals o amb els sindicats".

En este sentit, ha advertit que "tot apunta a què que estem davant un nou engany" de la consellera, "un nou anunci buit" esperant que passe el pròxim debat de política general a veure si Puig i Oltra "li regalen uns mesos més al capdavant de la Conselleria de Sanitat i, mentre, els ciutadans seguim patint la seua incapacitat", ha manifestat.

Així, han assenyalat que Montón ja ha activat diversos plans de xoc i "tots amb resultats nefasts", per la qual cosa hauria de "reconéixer la seua falta de capacitat per al lloc i el seu fracàs en vista dels resultats objectius i que ja no pot excusar-se en l'herència rebuda". "Hauria de renunciar o, cas contraria, ser cessada", ha reclamat".

"Estafa"

Zaplana ha indicat que Montón "és un frau per als valencians, una estafa" perquè durant la seua gestió en dos anys hi ha hagut "endolls en la Conselleria, mentides sobre auditories, falta de transparència en negar-nos documentació, persecució a empreses privades, nul·la gestió, impagaments, factures en els calaixos, la despesa farmacèutica s'ha disparat, tancament de llits hospitalaris, empitjorament de l'atenció sanitària amb increment en les llistes d'espera quirúrgiques i augment en els dies de demora per especialitats".

Davant esta situació, ha recalcat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, "no es pot quedar de braços creuats" perquè "el frau" de Montón "repercuteix directament en els ciutadans amb una pèrdua en la qualitat assistencial, la saturació del servici i l'augment de les llistes d'espera". "La deixadesa, falta de previsió i incompetència de la consellera Montón repercuteix cada dia en un empitjorament de la qualitat sanitària. En lloc de solucionar els problemes, els engrandeix", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento