La comissió d'experts de les Corts acorda actualitzar el seu informe de 2013 sobre finançament autonòmic

  • La comissió d'experts constituïda per les Corts Valencianes per a analitzar la situació del finançament autonòmic en l'àmbit de la Comunitat Valenciana s'ha reunit amb tècnics de l'IVIE i de la Conselleria d'Hisenda per a continuar els seus treballs i abordar la revisió i actualització del seu informe de 2013, titulat 'Criteris i propostes per a un nou sistema de finançament autonòmic'.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, després de la publicació el passat mes de juliol del document de la Comissió d'Experts integrada per representants de les diferents autonomies en el qual s'aborda la reforma del finançament autonòmic a nivell nacional, la comissió valenciana elaborarà un nou informe, centrat en les particularitats i necessitats de la Comunitat, segons l'acord aconseguit entre els seus membres.

La comissió creada per les Corts amb el suport de tots els grups polítics i coordinada pel director d'investigació de l'IVIE, Francisco Pérez, està formada per Rafael Beneyto, Ismael Fernández, Eusebio Monzó i José Antonio Pérez. Estos especialistes han elaborat propostes tècniques consensuades, orientades a mostrar les causes de l'infrafinançament valencià i les vies per a remeiar eixa situació.

El treball de la comissió es va plasmar en el document publicat en 2013, que assenyalava com abordar un canvi de sistema per a acabar amb la insuficiència de finançament des d'una perspectiva que fóra compatible amb les solucions que necessiten el conjunt de les comunitats.

Per al desenvolupament de les seues tasques, comptarà amb el suport dels servicis de la Conselleria d'Hisenda i de l'equip tècnic de l'IVIE, del que formen part professors de la Universitat de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento