Comunitat Valenciana

'Cultura als barris' portarà 85 activitats a 10 districtes de València en dos mesos

  • La iniciativa se celebrarà del 9 de setembre al 12 de novembre en caps de setmana i en barris diferents dels quals van acollir activitats l'any passat.
  • L'objectiu del consistori és "descentralitzar la cultura, afavorir l'hàbit d'assistència a activitats culturals i fomentar la creació de nous públics".
  • S'oferirà cinema, jocs populars, tallers demostratius i espectacles de circ, música clàssica, música de banda, teatre, màgia, dansa i narracions orals.
Presentació de 'Cultura als barris'
Presentació de 'Cultura als barris'
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Presentació de 'Cultura als barris'

El projecte 'Cultura als barris', una iniciativa de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, arranca este cap de setmana i portarà en els pròxims dos mesos un total de 85 activitats a deu barris de la ciutat, segons ha informat el consistori en un comunicat. La regidora d'este àrea, Glòria Tello, ha presentat este dimarts en la plaça de Patraix esta segona edició que durarà dos mesos i que pretén "acostar la cultura a tots els valencians i les valencianes".

Un total de 43 companyies i entitats participants amb més de 700 professionals oferiran un total de 85 activitats en cap de setmana en els barris de València. Un projecte que ha augmentat en durada i en extensió, ja que en la passada edició es va efectuar en vuit barris i enguany seran deu els que gaudiran d'esta proposta de l'Ajuntament, del 9 de setembre al 12 de novembre.

Glòria Tello ha recordat que "el projecte naix de la consciència que té la cultura en la societat, pensem que la cultura és un dret i que tothom té dret a gaudir d'ella". "'Cultura als barris' pretén descentralitzar la cultura en els barris de la ciutat, afavorir l'hàbit d'assistència a activitats culturals i fomentar la creació de nous públics", ha explicat. A més, la regidora ha destacat que esta iniciativa "pretén democratitzar l'accés a la cultura, per a fer-la més accessible a les persones que ho tenen difícil per lloc de residència o per qüestions socials o econòmiques".

La cultura arribarà als barris Patraix, Les Tendetes, Aiora, La Llum, Orriols, Sant Marcel·lí, Arrancapins, Sant Antoni, Natzaret i Malilla, uns barris diferents als de l'any passat per a arribar a tots els valencians. En esta segona edició s'ha apostat per diversificar els estils i el públic al que va dirigit, generar continguts d'interés i de proximitat, fomentar la participació i difondre la història, la memòria i la llengua.

Programació específica en cada barri

L'edil de Patrimoni i Recursos Culturals també ha subratllat la importància de promocionar amb este projecte els agents culturals que treballen en cada barri, per a "reconéixer i posar en valor el seu treball, i dignificar-los". A l'hora de plantejar 'Cultura als barris' s'ha tingut en compte l'opinió del veïnat per a fer una programació específica en cada barri.

Enguany s'han incorporat actuacions de caràcter escènic (teatre i dansa), s'ha col·laborat amb entitats culturals per a crear sinèrgies i s'han inclòs 12 concerts de banda de música, gràcies a un conveni amb el Palau de la Música. L'activitat cultural anirà cada setmana a cinc barris diferents per a "crear un flux de moviment de població i afavorir que la gent conega altres barris de la ciutat".

Cinema, circ, música i teatre

Les activitats són cinema, circ, música clàssica, música de banda, jocs populars, tallers demostratius i participatius, teatre social, teatre d'humor, màgia, titelles, dansa, animacions infantils, narracions orals, recitals de poesia i contacontes. El pressupost total de 'Cultura als barris' és de 163.589 euros.

"Ens agradaria que València fóra una ciutat on tots els barris tingueren els mateixos servicis i accés a la cultura, evitar que siga una ciutat de barris de primera i de segona, volem equilibrar eixa balança i per açò este projecte va a uns llocs molt concrets", ha exposat Glòria Tello, que ha agregat que "la nostra intenció és que en un futur València tinga les infraestructures culturals necessàries, i ja estem fent camí en les places".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento