Convocada l'oferta pública de 30 places de Policia Local de València, la primera des de 2007

  • El regidor de Govern Interior, Sergi Campilo, ha anunciat que este dimecres s'obri el termini per a presentar-se a l'oferta de treball per a la Policia Local de València. Serà la primera oportunitat en l'última dècada, ja que des de 2007 no s'obria la possibilitat d'optar a un lloc d'agent. En concret, l'oferta és de 30 places lliures per a policia, segons la convocatòria publicada este dimarts en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'Ajuntament de València ha assenyalat en un comunicat que amb esta convocatòria "aposta per garantir uns servicis públics de qualitat amb una policia local de proximitat que puga realitzar una bona tasca que beneficie la ciutat i tots els valencians".

Campillo ha explicat que "tots els anys s'oferiran places de policia local i bombers, a diferència del que va ocórrer amb el Partit Popular, que va tindre la desídia i la gran irresponsabilitat amb la ciutat de València de no haver convocat ni una sola plaça en 10 anys".

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha donat la benvinguda a esta convocatòria "després de més d'una dècada sense convocar places per a incorporar nous agents" i ha posat l'accent que la renovació de la Policia Local i Bombers és "una prioritat" del Govern de La Nau que, ha assegurat, "tindrà continuïtat perquè cresca la plantilla i per a poder aproximar-nos als estàndards de seguretat que exigix la Unió Europea".

Campillo ha fet un "reconeixement" a la dedicació dels cossos de policia local i bombers i ha recordat que per eixe motiu la corporació va reconéixer una productivitat especial de 700 euros a cada agent de la ciutat al desembre de 2015 i el mateix va ocórrer en 2016 amb una altra productivitat especial de 1.050 euros, la qual cosa va suposar entre els dos anys 3,5 milions d'euros.

A més, entre les mesures que s'han implantat amb el nou conveni laboral, el complement de nocturnitat de la policia local ha passat de 30,35 euros a 80 euros, pràcticament una pujada del 200% en el complement nocturn.

D'altra banda, Campillo ha recordat que, a més de l'oferta de 33 places per a policies locals -30 lliures i 3 de consolidació-, l'Ajuntament va aprovar 18 places per a bombers, també després de huit anys sense convocatòries en este cos i que pròximament es convocaren.

L'oferta de policies i bombers suposa el 60 per cent de totes les places oferides en l'OPO de 2016 per l'Ajuntament, per damunt del 40% que representa la plantilla de policies i bombers dins de l'Ajuntament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento