Unes 100 dones víctimes de violència i 122 xiquets que estaven al seu càrrec han sigut acollits en centres del Consell

  • Un total de 101 dones víctimes de maltractaments i 122 xiquets que estaven al seu càrrec han sigut acollits i atesos durant els sis primers mesos d'enguany en els centres residencials especialitzats en l'Atenció Integral a Dones Víctimes de Violència de Gènere de la Generalitat, segons ha assenyalat en un comunicat el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives disposa de centres residencials especialitzats per a les dones víctimes de violència, soles o acompanyades per fills menors al seu càrrec que, donada la gravetat de la situació de violència, necessiten d'un allotjament alternatiu que els preste acollida i protecció.

En els centres residencials, ha assegurat Ibáñez, se'ls oferix un "clima càlid i propici a la convivència solidària entre les dones i els xiquets amb la finalitat de prestar-los una ajuda psicològica i suport social, facilitant-los els mitjans que els ajuden a superar la situació de violència patida".

Així mateix, des dels centres se'ls facilita també suport a la formació i inserció laboral, "estimulant la seua motivació, promoció de la seua formació general i complementària i recolze en la cerca d'ocupació", ha indicat el secretari autonòmic.

Respecte a les 101 dones i 122 fills acollits en els centres especialitzats durant el primer semestre d'enguany, un total de 49 dones i 55 xiquets han sigut atesos en els dos centres d'Alacant, 27 dones i 40 xiquets en el de Castelló, i 25 dones i 27 xiquets en el de València.

El secretari autonòmic d'Igualtat ha qualificat d'"insuficient" la xarxa que hi havia en estos últims 20 anys, i ha afegit que, per este motiu, des de la Conselleria s'està ultimant l'engegada d'un nou servici que suposa "un increment de places i professionals", amb noves figures com els psicòlegs i educadors infantils, que desenvoluparan programes individualitzats i integrals per als xiquets víctimes d'estes agressions.

Així mateix, ha concretat Ibáñez, el nou model de centres contempla una reducció de la ràtio fins a un màxim de 20 places en els centres de recuperació integral o l'ampliació de l'estada en estes instal·lacions, passant de mig any a un any sencer.

Paral·lelament a l'augment de places residencials, el secretari autonòmic ha indicat que es genera una xarxa d'habitatges tutelats, "on les dones podran estar fins a un període de dos anys acompanyades per equips multidisciplinaris, i s'engegaran una sèrie de mesures per a afavorir l'emancipació i autonomia d'estes dones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento