Comunitat Valenciana

Escola Valenciana defèn el decret-llei del Consell: "El plurilingüisme comença amb el valencià"

  • Escola Valenciana ha defès el decret llei del Consell sobre plurilingüisme en Infantil 3 anys per a este curs com a mesura que "evita la reculada al decret de 2012 i la repetició del procés de matriculació". A més, recorda que "el plurilingüisme comença amb el valencià i l'aplicació del decrete llei materialitzarà la finalitat pedagògica que l'alumnat tinga idèntiques competències en les dos llengües cooficials", castellà i valencià.

En un comunicat, l'entitat cívica ha indicat que l'objectiu del decret és respectar la suspensió cautelar que pesa sobre el decret de plurilingüisme i "encara que no volem la LOMQE estem ací i sortejarem el mínim al que ens obligue la llei".

Al marge de discussions partidistes, indica Escola, que es basen en raons "estrictament ideològiques i sense cap tipus de fonamentació pedagògica", reivindica el valencià com a nexe d'unió i una oportunitat per a accedir al plurilingüisme.

"El valencià, mentre que és una riquesa cultural i patrimonial, necessita estar present en tots els àmbits de la vida quotidiana", ha agegado.

Sobre la suspensió cautelar del decret, Escola Valenciana ha defès el seu alçament, ja que "hi ha dos sentències judicials que avalen la legalitat del decret, llevant la disposició addicional cinquena" -sobre certificacions- i, en tot cas recorda que eixes certificacions no tindrien efecte fins a l'any 2023. Per açò, l'entitat cívica veu "incoherent" que el TSJCV mantinga la suspensió cautelar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento