Comunitat Valenciana

La despesa dels turistes estrangers augmenta al juliol un 23% respecte a 2016

  • En el període gener-juliol de 2017, la despesa dels turistes estrangers a la Comunitat fou de 4.740 milions, un 18,9% més que en el mateix període de 2016.
  • L'autonomia valenciana és, al costat de Madrid, la que més creix en nombre de turistes estrangers des de principi d'any, aconseguint el 18,1%.
  • Les xifres obtingudes "mostren un avanç important en l'increment de la rendibilitat turística", explica el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.
Puja la despesa dels turistes estrangers
Puja la despesa dels turistes estrangers
GVATURISME
Puja la despesa dels turistes estrangers

La despesa total dels turistes internacionals a la Comunitat Valenciana durant el passat mes de juliol ha ascendit fins als 1.247,4 milions d'euros, la qual cosa suposa un 23,1% més que en el mateix mes de 2016, segons l'informe elaborat per l'Agència Valenciana del Turisme a partir dels resultats de l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur) publicada per l'INE.

Cal destacar que, de fet, hi ha hagut un increment de despesa superior a l'increment total de turistes estrangers rebuts, xifra que també ha pujat un 17,1%, i que situa la Comunitat Valenciana entre les principals destinacions nacionals vacacionals. Tenint en compte el percentatge de creixement acumulat al llarg dels primers set mesos d'enguany, l'autonomia valenciana és, al costat de Madrid, la que més creix en nombre de turistes estrangers, aconseguint el 18,1%, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Regne Unit, França, Italia i Holanda, principals mercats

Per mercats, és el Regne Unit el que lidera la despesa realitzada, amb un total de 328,9 milions, i un increment del 26,3% pel que fa al registrat al juliol de 2016. França es manté com a segon mercat, amb un total de 173,7 milions d'euros i els països nòrdics, amb 156 milions, han incrementat el gasto un 3% interanual. Destaca també el mercat italià, que ha incrementat la despesa un 42%, mentre que el mercat holandés ha pujat un 12,7%.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha considerat estes xifres "positives", ja que "mostren un avanç important en l'increment de la rendibilitat turística, un dels objectius prioritaris de la política turística del Consell" i ha recordat que des de l'Agència Valenciana del Turisme "estem treballant en diferents línies amb l'objectiu millorar la rendibilitat del turisme a la Comunitat durant tot l'any".

Colomer ha recordat que "un dels nostres objectius és treballar amb els mercats emissors i amb els segments de demanda disposats a visitar la nostra destinació al llarg de tot l'any i amb major poder adquisitiu, la qual cosa suposa un increment en la despesa". En esta línia, ha explicat que "el pla operatiu de promoció i màrqueting en el qual estem treballant des de l'Agència Valenciana del Turisme és, a més de participar en certàmens per a consolidar mercats amb els quals ja treballem, potenciar i ampliar a altres diferents amb grans possibilitats".

Dades acumulades fins a juliol

Pel que fa a les dades acumulades en el període gener-juliol de 2017, l'enquesta mostra que la despesa dels turistes estrangers a la Comunitat Valenciana va aconseguir els 4.740 milions d'euros, un 18,9% més que en el mateix període de 2016. Es tracta d'un increment superior al de la mitjana nacional, xifrat en un 15,1%, amb el que la Comunitat Valenciana se situa com la destinació espanyol que major creixement registra durant els primers set mesos de 2017.

El Regne Unit, França i els països nòrdics són els principals mercats artífexs d'este resultat, amb increments interanuals a la Comunitat Valenciana fins a juliol del 17,2%, 14,9% i 12% respectivament. Segons les dades de l'enquesta, la despesa per viatge s'ha incrementat en este període lleugerament (+0,7%). Per la seua banda, la despesa mitjana diària mostra un ascens del 6,5% interanual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento