Comunitat Valenciana

Puig assegura que l'eixida de la Volvo des d'Alacant és "rendible" socialment encara que generarà dèficit

  • ALACANT, 5 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig compareix este dimarts per a parlar de la Volvo
Ximo Puig compareix este dimarts per a parlar de la Volvo
EUROPA PRESS
Ximo Puig compareix este dimarts per a parlar de la Volvo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que la pròxima edició de l'Eixida de la Volta al Món a Vela Volvo Ocean Race, que se celebrarà a Alacant de l'11 al 22 d'octubre, ha de ser un "aparador del potencial" de la Comunitat Valenciana que ha d'anar acompanyat de "valors" com la solidaritat, la sostenibilitat social i l'ecologia.

Al seu juí, és un esdeveniment "rendible" socialment, però ha evidenciat que, amb major finançament, es podran realitzar "més inversions" i ha assenyalat que "a dia de hui" es pot "garantir" que l'esdeveniment generarà "un dèficit substancialment inferior a la passada edició".

Puig ha anunciat que la Generalitat disposarà d'un pavelló de 600 metres quadrats per a mostrar la realitat de l'economia de la Comunitat Valenciana i, al mateix temps, ha indicat que desitja que l'eixida de la Volvo es convertisca en el nexe d'unió" entre els valencians, per al que ha anunciat que es farà efectiva durant eixos 12 dies la bicapitalitat de la Comunitat Valenciana entre València i Alacant.

CANVI DE DATES

A més, a preguntes dels mitjans en l'oficina del Prop a Alacant sobre el futur de l'eixida després de la possibilitat que es produïsca cada dos anys i no cada tres com fins ara, Ximo Puig ha manifestat que en estos moments "hi ha un acord i eixe és el que cal valorar".

Al final de la reunió del Comité Institucional de la Volvo Ocean Race, el cap del Consell ha subratllat que s'està estudiant eixe proposta de canvi de dates, i ha precisat que l'objectiu ara és que l'edició d'este 2017 "isca tan bé com siga possible" i siga la "millor de la història" i que sume "totes les sinergies de la Comunitat i d'Alacant".

No obstant açò, ha indicat que les possibilitats econòmiques de la Comunitat "són les que són" i, encara que ha esperat que "siguen algunes més", ha emplaçat a què es produïsca un nou acord sobre finançament autonòmic para "en un moment determinat fer inversions en àmbits com l'esport". "En qualsevol cas la nostra voluntat és d'acord", ha assenyalat.

Ximo Puig ha posat en valor que voluntaris participen en el desenvolupament de les jornades i ha confiat que el Port d'Alacant es convertisca en un far" al qual s'acosten "molts visitants" per a conéixer "la nostra cultura".

El president ha sostingut, no obstant açò, que l'eixida no pot "passar de llarg" de la tragèdia que s'està vivint en el Mediterrani i ha anunciat un acord de col·laboració amb l'ONG Open Arms amb exposicions i per a "evidenciar que Alacant és solidària i una terra d'acolliment que no pot deixar passar la desventura".

"Un dels valors fonamentals és la solidaritat i per açò no podem celebrar un esdeveniment d'estes característiques sense tindre en compte que el mar Mediterrani que és un mar de trobada i d'unió de cultures, està generant tristesa i mort", ha continuat i ha recordat que el Consell manté una "ajuda als refugiats" i ha incidit que acudirà a Alacant el veler 'Astral', "símbol de la lluita contra la desraó".

"Accions per a evidenciar que Alacant i la Comunitat és una terra de pau i solidària i d'acolliment", ha mantingut Puig que ha denunciat que és "miserable" no deixar les generacions futures un món "millor del que trobem" i ha dit que "pel que està passant en els mars no és així".

COMERÇ

Preguntat sobre el decret que fixa el 15 de setembre com últim dia de llibertat comercial per als grans centres i davant la possibilitat que estiguen tancats durant la celebració de l'eixida de la Volvo, Puig ha afirmat que dilluns que ve, 11 de setembre, hi ha una reunió de l'Observatori del Comerç on ha augurat que podria eixir un acord.

"Crec que que hi ha una voluntat manifesta, per descomptat per part de l'Ajuntament i de la Generalitat, d'arribar a un acord. Crec que que hi haurà un acord i sobre la base d'eixe es prendran les decisions millors per a la ciutat", ha contestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento