Marzá diu que els alumnes de les EOI podran examinar-se "amb normalitat" este dimecres malgrat la vaga

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat que els alumnes de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) podran examinar-se "amb normalitat" malgrat la vaga que han anunciat per a este dimecres les assemblees de les EOI, dia de celebració de les proves extraordinàries de B1 d'anglés i C2 de valencià, en rebuig a "les retallades en el temps de dedicació a caps de departament i coordinacions, i en les hores de contractes d'interinitat".
Entrada de la Escuela Oficial de Idiomas de Valencia EOI Valencia
Entrada de la Escuela Oficial de Idiomas de Valencia EOI Valencia
EUROPA PRESS

Marzà ha realitzat estes declaracions este dimarts durant la seua visita a les 'bodeguetes' dels mitjans de comunicació instal·lades amb motiu de les festes de Vila-real (Castelló). Sobre este tema, el conseller ha assenyalat que "està tot obert" i que negocien amb tots els representants que vullguen exposar les seues reivindicacions.

Així mateix, ha aclarit que hi haurà uns servicis mínims i que els exàmens es podran realitzar "amb normalitat", per la qual cosa la gent que està estudiant pot estar "tranquil·la" i, sobretot, ha destacat que no compartix les reivindicacions respecte al professorat que fa "part de la gent que ha dit que va a fer una vaga perquè hi haurà 40 professors més enguany i des que hem arribat al Govern hi ha 95 més treballant".

Respecte a les reivindicacions pel que fa a les hores de coordinació, el titular d'Educació ha apuntat que "hem determinat que hi ha entre dos hores i mitja i quatre hores i mitja per departament per a coordinar-se quan en la resta de l'Estat la mitjana no arriba a dos hores".

"ESTEM INVERTINT"

"Pensem que es pot parlar de tot, però està clar que estem invertint en les Escoles Oficials d'Idiomes amb més professorat, matrícula en línia per a evitar les cues, oferta de més idiomes i, per tant, la qual cosa s'està avançant és moltíssim més que el que s'està reivindicant", ha afegit.

Així mateix, el conseller ha insistit que "més enllà d'una reivindicació legítima que pot fer qualsevol treballador, pensem que el que està oferint la Generalitat des que ha arribat el nou Govern són 95 places més de professorat i enguany hi haurà 40 més que l'any passat, per tant retallades no hi ha cap quan hi ha més gent treballant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento