Marzà diu que els directors estan "tranquils" i no han rebut dubtes ni queixes de les famílies pel plurilingüisme

  • CASTELLÓ, 5 (EUROPA PRESS)
Vicent Marzà en imatge d'arxiu
Vicent Marzà en imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat este dimarts que el curs escolar començarà amb tota normalitat" i ha destacat que els directors dels centres els han traslladat, en una reunió mantinguda amb el seu departament, que "tranquils i agraïts" amb la solució oferida a través del decret-llei de plurilingüisme aprovat el divendres en el ple del Consell, i que tampoc han rebut ni "dubtes ni queixes" per part de les famílies dels alumnes.

Marzà ha realitzat estes declaracions durant la seua visita a les 'bodeguetes' dels mitjans de comunicació instal·lades amb motiu de les festes de Vila-real (Castelló) en ser preguntat sobre l'inici del curs i l'aplicació del decret-llei de plurilingüisme.

Per al conseller, "més enllà de posicionaments d'un partit o un altre i de batallitas polítiques, el que importa és que el curs comence bé, i açò és el que ha fet possible el decret-llei, és a dir, que el curs puga començar amb normalitat respectant el que les famílies havien triat i, al mateix temps, donar resposta a resolucions judicials i, per tant, que hi haja un marc en el qual tothom estiga segur i que comence el curs amb la tranquil·litat que es mereixen el nostre xiquets".

El conseller d'Educació ha subratllat que tots els alumnes que estaven escolaritzats -el 95%- continuaran fent el que estaven fent l'any passat, mentre que al 5%, que són xiquets de 3 anys que s'incorporen al sistema, se'ls aplicarà este nou programa, "que el que fa és donar resposta a allò que la gent havia triat".

Pel que fa a si ha tingut algun contacte amb el Ministeri d'Educació i si té notícies que es puga recórrer per esta administració el decret, el conseller ha explicat que des de la Conselleria parlen amb totes les institucions competents i "evidentment el Ministeri està al corrent, coneix la norma, l'hem presentada tal com l'hem pensada", és a dir, "per a donar resposta a les resolucions judicials i, sobretot, donar seguretat a l'inici el curs com l'estem donant".

El conseller ha insistit que s'està parlant del 5% de l'alumnat, "doncs el 95% dels alumnes continuaran fent el que estaven fent amb tota la normalitat del món, i eixe 5% que són els que entren nous, els de tres anys, tenen ja directrius clares".

En este sentit, ha indicat que els propis directors dels centres educatius amb els quals la Conselleria es va reunir este dilluns, els van manifestar que estaven "tranquils i agraïts" que hagueren donat una solució amb un marc "en el qual poguérem donar resposta a les famílies, a les resolucions i a l'organització de centres", i que no havien rebut per part de les famílies "ni dubtes ni queixes". "Tot el contrari, sinó que estava funcionant bé, i eixa és la nostra preocupació", ha indicat.

CRÍTIQUES DEL PP

Interpel·lat sobre les crítiques del PP respecte a que els xiquets de tres anys no donarien anglés, Marzà ha assenyalat que "solen criticar tot aquells que van dir que anàvem a aprendre xinés i no hi havia ni un professor preparat per al xinés".

"Nosaltres el que fem és preocupar-nos de la ciutadania i dels xiquets en el dia a dia, i el que ens hem trobat és que només hi ha un 6% dels xiquets que domina l'anglés i només un 30% que domina el valencià, per la qual cosa s'han de fer canvis respecte al que el PP havia proposat perquè ha fracassat estrepitosament", ha afegit.

En la seua opinió, "és normal que vullguen evitar que açò la gent ho conega i que estiguen sempre en contra de tot el que es faça", ha dit, i ha afegit que li agradaria saber què volen fer perquè el que els 'populars' van fer en el seu moment "no ha funcionat i nosaltres estem proposant el que ens han dit els experts que s'ha de fer, és a dir, qual és la millor manera d'aprendre llengües perquè el 100 per cent de xiquets domine l'anglés i el valencià".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento