Comunitat Valenciana

Les Corts celebren este divendres un ple extraordinari per a convalidar el decret-llei sobre plurilingüisme

  • VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)
Junta de Síndics
Junta de Síndics
CORTS VALENCIANES
Junta de Síndics

Les Corts Valencianes celebraran este divendres un ple extraordinari en el qual el conseller d'Educació, Vicent Marzà, explicarà el decret-llei que regula el plurilingüisme en les aules d'Infantil 3 anys i es votarà la seua convalidació.

Segons han explicat els portaveus dels grups parlamentaris després de la Junta de Síndics, el ple arrancarà a les 12.00 hores i servirà per a complir amb l'obligació de convalidar el decret llei que va aprovar el divendres el ple del Consell en un termini de 30 dies. Este mateix dimarts s'ha publicat la norma en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Des del PP el seu portaveu, Isabel Bonig, ha lamentat que el divendres serà "la culminació del corró" que al seu entendre ha imposat el Consell amb este decret llei, que ha qualificat de "decret mordassa de la societat valenciana" i enfront del qual estan disposats a usar "totes les armes legals per a defendre la llibertat".

La síndica de Ciutadans, Mari Carmen Sánchez, ha sigut crítica també amb esta solució que s'ha fet "tard i malament, i amb formes inadequades", mentre que PSPV, Compromís i Podem han defès esta alternativa per a assegurar l'inici del curs escolar després de la suspensió cautelar del decret de plurilingüisme dictada pel TSJCV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento