Comunitat Valenciana

CCOO demanarà l'execució de les sentències per les quals es condemna el Provincial de Castelló a abonar productivitat

  • El sindicat CCOO ha anunciat que sol·licitarà l'execució de les sentències per les quals es condemna el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló a abonar la productivitat dels anys 2013 i 2014 davant "l'incompliment" de la consellera de Sanitat, Carmen Montón.

Segons ha explicat CCOO en un comunicat, a principis del mes de juliol es van emetre un total de 36 sentències que estimaven les demandes que el personal del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, de forma personalitzada, es va veure "en la necessitat" de presentar per a poder cobrar un complement de productivitat que li correspon, segons la normativa aplicable al Consorci i ja reconegut en la sentència 305/15, de setembre de 2015, "encara que de forma col·lectiva".

Estes 36 sentències, emeses pels Jutjats socials 2 i 3 de Castelló, segons el sindicat, condemnen el Consorci Hospitalari Provincial de Castelló a abonar a la persona demandant, en cadascuna d'elles, en concepte de productivitat, la quantitat deguda, més els interessos corresponents.

No obstant açò, ha lamentat CCOO, "mlagrat la claredat de la fallada de les sentències, una vegada més, queda patent la situació de pèrdua constant de drets laborals del personal del Consorci Hospitalari de Castelló amb esta Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ja que, de nou, malgrat la fermesa de les últimes sentències, Carmen Montón desoïx les resolucions dels jutjats socials de Castelló".

"Es complixen els dos mesos i seguixen sense haver complit ni haver satisfet cap de les quantitats a les quals han sigut condemnats", ha afegit.

60 DEMANDES

Fins a hui són un total de 60 les demandes que s'han jutjat en reclamació del complement de productivitat, "totes elles han obtingut la mateixa resolució favorable a la part treballadora". No obstant açò, CCOO ha indicat que la Conselleria seguirà en els jutjats per este tema, entre d'altres, ja que "el pròxim 11 de setembre es reprenen els juís que queden encara pendents d'obtindre sentència individualitzada".

Des de CCOO, que ha assistit jurídicament a tot el personal que ho ha requerit en este aspecte, ha lamentat que el personal haja de seguir acudint, de nou, a la via judicial en reclamació de drets laborals que l'administració sanitària pública "vulnera repetidament per impagar el concepte retributiu de productivitat, especialment quan ja es tracta de sentències fermes, contra les quals no cap recurs".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento