Comunitat Valenciana

Estañ admet que la marxa de Mínguez ha influït en la decisió d'assumir el càrrec de portaveu

  • Quan fou elegit secretari general de la formació va manifestar que la seua voluntat era la de no concentrar les responsabilitats en una mateixa persona.
  • La proposta inicial "no gaudeix de tot el consens", el que l'obliga a "desdir-se" per assumir "el lloc que eixa Executiva entén és el millor per a Podem".
  • Estañ ha comparegut al costat dels nous portaveus adjunts, Fabiola Meco i César Jiménez, ha destacat la tasca realitzada per l'antiga direcció.
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu
PODEM
Antonio Estañ en una imatge d'arxiu

El secretari general de Podem Comunitat Valenciana i nou síndic en les Corts, Antonio Estañ, ha reconegut este dilluns que la marxa de la diputada Sandra Mínguez ha sigut un aspecte "bastant important" a l'hora de prendre la decisió d'acceptar ser el portaveu en la Cambra autonòmica, malgrat haver manifestat que la seua voluntat era la de no concentrar les responsabilitats en una mateixa persona.

En una roda de premsa que ha oferit després de la reunió mantinguda en el si del grup per a ratificar el canvi en la direcció del grup, ha indicat que quan es va presentar al procés per a liderar Podem va assumir eixe compromís personal però després "hi ha uns canvis en el grup" i es planteja en l'Executiva una proposta que "no gaudeix de tot el consens", però es debat i s'arriba a un consens que l'inclou com a portaveu en les Corts, que l'obliga a "desdir-se" per assumir "el lloc que eixa Executiva entén és el millor per a Podem".

Estañ, que ha comparegut al costat dels nous portaveus adjunts, Fabiola Meco i César Jiménez, ha destacat la tasca realitzada per l'antiga direcció, especialment pel seu predecessor com a síndic, Antonio Montiel, i ha remarcat que assumeix el càrrec de portaveu perquè ha sigut una decisió unànime de l'Executiva de Podem, segons ha recordat contrària a la proposta que ell havia manifestat.

Fer complir l'Acord del Botànic

El fet que la decisió partira "d'una Executiva plural" i els canvis en el grup -l'eixida de Mínguez per motius personals i l'entrada de Jordi Alamán- han tingut un pes important en la seua decisió d'acceptar esta designació, ha assegurat. En tot cas, ha indicat que entén que amb els portaveus del partit i les Corts es compleix la coralitat que ha defès sempre.

Preguntat sobre si el canvi es traduirà en un gir en l'actitud del partit en el dia a dia parlamentari, ha indicat que continuaran el treball realitzat fins a hui i desenvoluparan les funcions de fer complir l'Acord del Botànic i servir de "pont" entre el carrer i les institucions.

Estañ ha destacat que els tres portaveus representen les tres circumscripcions i ha avançat que hi haurà un repartiment de temes, encara que no ha precisat les àrees que correspondran a cadascun. El grup també haurà de decidir pròximament com repartir la seua presència en les comissions després de la marxa de Mínguez.

Segons ha assenyalat, els reptes que es planteja Podem per al nou curs polític que arranca estan relacionats amb la necessitat de desenvolupar un nou model productiu, lluitar contra l'atur, consolidar, les noves formes de governança, ampliar l'Estat del Benestar i negociar els Pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2018.

En este punt, ha mostrat l'aposta pels pressupostos participatius i, segons ha dit, Podem es planteja tant fer propostes anteriors a la presentació dels mateixos com realitzar aportacions via esmenes, una vegada comence la seua tramitació en les Corts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento