Comunitat Valenciana

Un jutge cita el director de l'IVF per contractes fraccionats implantats per l'anterior Consell i ja regularitzats

  • Un jutjat ha citat com a investigat el director de l'Institut València de Finances (IVF), Manuel Illueca, i a la seua predecessora Mariona Roger per a informar sobre el sistema implantat per l'anterior Consell per a la prestació del servici de l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica que va ser qüestionat per la Sindicatura de Comptes en realitzar fraccionaments de contractes, situació que es va corregir al juny amb l'adjudicació del servici, segons ha informat en un comunicat la Generalitat.

L'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica realitzava contractes mensuals per a una assistència tècnica realitzada per quatre tècnics informàtics i una administrativa situació que l'actual responsable de l'IVF ha regularitzat definitivament, amb l'adjudicació del servici a principis de juny passat per un període de dos anys, després d'un procediment públic que va gaudir de difusió a nivell europeu, segons les mateixes fonts.

La Sindicatura de Comptes va qüestionar este sistema en el seu informe de 2015 en considerar que es tractava d'un fraccionament de contractes pel que un jutjat va obrir diligències per a aclarir esta pràctica i ara ha citat com investigats tant a l'actual responsable de l'IVF, Manuel Illueca, com a la seua predecessora i titular de l'entitat en el primer semestre de 2015 amb l'anterior Consell, Mariona Roger.

La prestació d'este servici a través d'assistències tècniques mensuals va ser instaurada per l'anterior Executiu almenys des de 2013, quan l'Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica era un ens independent. Després de la seua liquidació i integració en l'IVF, al gener de 2014, es va mantindre esta pràctica, malgrat les objeccions de la Sindicatura de Comptes, segons arreplega el comunicat.

Illueca es va trobar amb esta situació heretada en prendre les regnes de l'IVF al juliol de 2015. Al novembre i després de mantindre diferents reunions amb el personal de la Sindicatura de Comptes, l'Institut va decidir prescindir de la persona responsable de la contractació en l'Agència, es va informar al Consell General de l'Entitat i es va iniciar el procediment administratiu pertinent per a esmenar la situació.

Després de la tramitació i culminació dels diferents procediments, que inclouen l'elaboració de la memòria justificativa per a la contractació del servici amb data de 17 de maig de 2016, l'IVF va publicar el 14 de febrer passat els plecs de condicions particulars per a la licitació d'un concurs públic obert que ja està resolt.

Solament una empresa -l'anterior adjudicatària- va presentar oferta, donada l'especificitat del servici, que fa difícil trobar proveïdors que complisquen amb els estàndards de qualitat requerits pel que a principis de juny, se li va adjudicar el servici un període d'un any, prorrogable un altre més, per import anual de 250.000 euros, IVA exclòs.

COL·LABORACIÓ TOTAL

L'IVF ha mostrat la total predisposició per a col·laborar i informar al jutjat sobre este sistema implantant per l'anterior Consell de contractacions mensuals que, en tot cas, ja s'ha eradicat en resposta a les recomanacions de la Sindicatura.

L'Agència de Certificació Electrònica, després de la seua dissolució a 31 de desembre de 2013, es va integrar al gener de 2014 en l'IVF. Ho va fer incorporant seguint amb el mateix procediment i en comptes de contractar personal laboral, recorria a una assistència tècnica mensual per a donar cobertura a les necessitats del servici.

Després del canvi en el Consell al juliol de 2015, i després de tindre coneixement a l'octubre de l'informe preliminar de la Sindicatura, en el qual l'auditor públic retrau esta pràctica, Illueca, va iniciar els treballs per a procedir a la regularització d'esta situació, garantint la prestació d'un servici considerat imprescindible.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento