Comunitat Valenciana

Les Escoles Oficials d'Idiomes aniran a la vaga el 6 de setembre en protesta per les retallades

  • Segons STEPV, s’ha produït una retallada de les hores de prefectura de departament i de coordinacions i la càrrega lectiva dels interins.
  • Aquest canvi, que denuncien que no ha passat per la mesa sectorial, "afecta directament a 106 persones, aproximadament el 15% del professorat de les EOI".
  • Afirmen que si Conselleria inicia un procés de negociació, es desconvocaria la vaga immediatament.
Entrada de la Escuela Oficial de Idiomas de Valencia EOI Valencia
Entrada de la Escuela Oficial de Idiomas de Valencia EOI Valencia
EUROPA PRESS
Entrada de la Escuela Oficial de Idiomas de Valencia EOI Valencia

Les assemblees de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) el pròxim 6 de setembre, dia de celebració de les proves extraordinàries de B1 d’Anglés i C2 de Valencià, en rebuig a "les retallades en el temps de dedicació a caps de departament i coordinacions, i en les hores de contractes d'interinitat, segons ha informat aquest diumenge el sindicat en un comunicat. Sobre aquest tema, ha afirmat que si la conselleria els convoca abans d'aqueixa data per a obrir "una nova negociació" de les instruccions se suspendrà la vaga.

Sobre aquest tema, ha explicat que el passat 30 de juny la Conselleria d'Educació va fer arribar a les EOI una circular amb uns "aclariments" a unes instruccions d'inici de curs que no havien passat per mesa sectorial, tràmit previ establit al Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic per a totes aquelles normes que afecten les condicions laborals del professorat.

Aquests aclariments "modificaven les condicions laborals del professorat de EOI" i "retallaven hores" en prefectures de departament de llengües "xicotetes" i en coordinacions de totes les llengües. Així, fins al 20 de juliol no es va celebrar una Mesa Sectorial en la qual es van negociar aquestes instruccions que ja s'havien remés als centres.

Durant el mes de juliol, STEPV va convocar assemblees per a "informar el professorat de les EOI de la retallada" i va convocar concentracions en la Conselleria el dia de Taula Sectorial. No obstant açò, com l'administració no va modificar les instruccions (que es van publicar el 27 de juliol), es van continuar celebrant assemblees al juliol i el passat 2 de setembre, que han decidit convocar vaga el dia 6 de setembre.

Objectius

Els objectius de la vaga són mostrar el rebuig a la Resolució de 21 de juliol de 2017 per la qual es dicten instruccions en termes d'ordenació acadèmica i organització de les escoles oficials d'idiomes valencianes durant el curs 2017-18. Aquestes instruccions representen una retallada de les hores destinades a tasques de prefectura de departament i de coordinacions que "afecta directament a 106 persones, aproximadament el 15% del professorat de les EOI", segons les mateixes fonts.

A elles cal afegir les indirectament afectades com a professorat interí que ha vist reduïda o limitada la seua càrrega lectiva, així com tot l'alumnat que "pot veure disminuïda la qualitat de l'ensenyament oferit i de les proves de certificació".

A més, amb aquesta mesura volen exigir "una vertadera negociació" i sobre aquest tema afirmen que si Conselleria inicia aquest procés de negociació, es desconvocaria la vaga immediatament.

De la mateixa manera, volen manifestar el rebuig a les formes emprades per l'administració, que va comunicar el canvi en els centres docents el dia 30 de juny, mitjançant uns "aclariments" a unes instruccions que no havien passat per mesa sectorial, la qual cosa considera "una desconsideració greu".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento