Comunitat Valenciana

La tornada al treball arriba amb 76 obres en marxa en la ciutat de València

  • La ciutat recupera el pols habitual amb un increment del trànsit del 30% i amb la finalització dels serveis d'estiu de metro i EMT.
  • Els treballs en execució van des de la instal·lació o renovació de canalitzacions d'aigua fins al manteniment del paviment.
  • Els alumnes d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP començaran el curs alhora a la Comunitat Valenciana: l'11 de setembre, el mateix dia que els universitaris.
Obras del Parque Central de València en la parte que linda con Russafa
Obras del Parque Central de València en la parte que linda con Russafa
Europa Press
Obras del Parque Central de València en la parte que linda con Russafa

Milers de valencians tornen aquest dilluns als seus llocs de treball després de les vacances d'estiu. Agost és el mes per excel·lència per a gaudir d'aquest període i, malgrat que el mes de setembre va començar divendres passat, per a la jornada d’aquest dilluns es preveu la recuperació del pols laboral quasi íntegrament, la qual cosa tindrà la seua incidència en la mobilitat.

La ciutat de València experimentarà des d’aquest dilluns un increment del 30% de mitjana en la intensitat del trànsit de vehicles motoritzats respecte al passat mes d'agost, segons indiquen les estadístiques municipals d'anys anteriors. Aquest augment es produirà amb 76 obres en execució en diferents punts, tal com arreplega la previsió de l'Oficina de Coordinació d'Obres de València (Ocoval).

Els treballs en execució, que poden influir en la densitat del trànsit rodat, van des de la instal·lació o renovació de canalitzacions d'aigua i llum fins a reurbanitzacions integrals o treballs relacionats amb l'estat del paviment.

Les obres més destacades es troben en la zona d'urbanització de la primera fase del Parc Central, al costat del carrer Filipines i la plaça Manuel Sanchis Guarner, en el carrer Sant Vicent, amb una segona fase de renovació que està en marxa entre Sant Agustí i Periodista Azzati, i finalment en el barri del Cabanyal, la reurbanització integral que beneficia a diversos carrers.

No obstant açò, les rases obertes també afecten a la circulació en punts concrets de vies importants com les avingudes Pérez Galdós. Primado Reig i Aragó, així com al tram que va del Passeig de la Petxina al carrer Blanqueries, on s'estan realitzant renovacions de canonades.

Amb l'arribada de setembre també es produeix una millora en la freqüència del transport públic, en finalitzar els horaris i serveis especials d'estiu. Metrovalencia, per exemple, va restablir divendres passat els horaris habituals de metro i tramvia dels dies laborables, que s'havien equiparat als d'un dissabte durant els mesos de juliol i agost. Aquest increment d'unitats en circulació suposa una millora aproximada del 20% en les freqüències.

Per la seua banda, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) va finalitzar ahir el servei d'estiu, la qual cosa suposa que les línies especials a les platges, la 20 i la 23, deixen de prestar servei. A més, les línies 2, 25 i 29, que amplien els seus itineraris durant el període estival per a arribar fins a les platges, tornen als seus recorreguts habituals. El dispositiu ha augmentat enguany un 5% el seu nombre d'usuaris, segons l'empresa.

Inici escolar el pròxim dia 11 

Els alumnes d'Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP començaran el curs alhora a la Comunitat Valenciana: l'11 de setembre, el mateix dia que els universitaris. Aquesta tornada al col·le simultània tornarà a provocar un augment del trànsit en els carrers de València.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento