Així ho ha anunciat la portaveu d'Educació de Cs en les Corts, Merche Ventura, que ha acusat Marzà "d'ignorar la justícia" amb el decret-llei sobre plurilingüisme que s'aplicarà en el curs 2017-2018 per als xiquets de 3 anys i en les aules experimentals de dos anys, als quals oferix tres programes lingüístics que responen l'elecció de centre i la distribució curricular que van realitzar les famílies en la matriculació dels seus fills.

Així mateix, ha acusat el conseller de generar "deliberadament" "major preocupació" en pares i docents. "Per què no es va anunciar este nou decret llei quan Marzà va parlar del suposat Pla B per al nou curs? La resposta és senzilla: el senyor conseller ha preferit perdre el temps, estar en les festes de Morella en lloc de donar una resposta a la comunitat educativa i, mentre, es resistia a acatar una sentència judicial", ha afegit Ventura.

La portaveu d'Educació ha assegurat també que "desconfia" d'esta nova normativa "perquè tot indica que el curs que vé es repetirà la mateixa situació d'incertesa". "Este decret afecta els xiquets de 3 a 5 anys, però també estava obert a la resta d'etapes", diu i s'ha preguntat: "Què va a passar ara amb els centres que en educació primària van optar per aplicar l'anterior decret?; qui va a assumir el cost dels llibres que els pares ja han mercat i que ara no van a servir per a res si canvia el model en els seus centres?".

Per la seua banda, la portaveu de Cs en els Corts, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat al president de la Generalitat, Ximo Puig, com a "últim responsable" per permetre "la deriva i la pèssima gestió de l'educació valenciana". Per a la diputada, l'actitud de Marzà "solament pot considerar-se de covarda" per "esperar a donar la cara fins a l'últim moment, amb pares i docents desesperats, i oferir unes explicacions que no han servit per a res".

Sánchez ha recordat que Ciutadans ha sol·licitat fins a tres vegades la compareixença del conseller en la Diputació Permanent però "el Pacte del Botànic ho ha impedit sempre", una estratègia "d'opacitat absoluta" que la portaveu de Cs ha considerat "inadmissible".

Consulta aquí más noticias de València.