Compromís diu que el Consell "complix la seua paraula" i garantix l'inici de curs mentre uns altres volen causar "por"
Compromís diu que el Consell "complix la seua paraula" i garantix l'inici de curs mentre uns altres volen causar "por" Europa Press

"El Consell complix la seua paraula i garantix l'inici de curs després de les traves que ha volgut posar el Partit Popular", ha dit, i ha afegit: "Mentre uns altres busquen el desorde i posar la por en el cos de les famílies, la Conselleria d'Educació vés-la pel funcionament dels servicis públics i dóna seguretat: l'alumnat anirà al centre on la seua família ho havia matriculat i tindrà el programa lingüístic que hi havia en el moment de la matriculació".

La representant de la coalició ha subratllat que les comunitats educatives "havien escollit en quin nivell plurilingüe volien estar" i "després que tres de cada quatre centres van apostar per més valencià i més anglés i més de la mitat de centres van triar nivells avançats, el PP va voler dinamitar-ho tot perquè no podien assumir l'èxit del decret de plurilingüisme".

Àgueda Micó ha mostrat el "suport absolut" de la coalició a l'aposta del Consell del Botànic "perquè l'alumnat domine valencià, castellà i anglés" i ha instat el PP a explicar "per què està en contra d'avançar cap al plurilingüisme, per què està contra la voluntat de les famílies de voler cada vegada més llengües".

Micó ha demanat al PPCV que "abandonen la valencianofobia i isquen de la trinxera contra el plurilingüisme. Ja van fer bastant dany a l'educació valenciana en el passat, ja és hora de deixar tranquil·la a la comunitat educativa".

La coportaveu de Compromís ha agraït al Consell "la seua acció decidida" i s'ha mostrat "convençuda" que les polítiques de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, dirigida per Vicent Marzà, "milloraran l'aprenentatge de llengües en les aules valencianes i aprofundiran en la normalització del valencià, per moltes traves que li vullguen posar".

Consulta aquí más noticias de València.