Comunitat Valenciana

Jordi Alamán, nou diputat de Podem en substitució de Sandra Mínguez

  • Lola Bañón renuncia per motius professionals a ocupar l'escó.
  • Ha sigut nomenada directora de la Fundació Assemblea de Ciutadans del Mediterrani.
  • Alamán és llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques i president del Col·legi de Clínica Psicoanalítica de València.
Jordi Alamán
Jordi Alamán
PODEMOS
Jordi Alamán

La candidata número 6 en la llista de Podem per a la circumscripció de València en les eleccions autonòmiques de 2015, Lola Bañón, ha renunciat per motius professionals al càrrec de diputada autonòmica de la formació morada que li corresponia després de la dimissió de Sandra Mínguez.

Jordi Alamán, el següent en la llista, sí ha acceptat ocupar l'escó en el parlament valencià pel que la seua incorporació al grup es formalitzarà "en els pròxims dies", segons ha anunciat Podem en un comunicat aquest dijous.

Bañón ha explicat en declaracions als mitjans que la dimissió de Mínguez ha coincidit amb el seu recent nomenament com a directora de la Fundació Assemblea de Ciutadans del Mediterrani i, per açò, ha renunciat a l'escó.

Motius professionals

"M'agafa en una circumstància sobrevinguda quan estic començant en el meu càrrec com a directora, en un moment professional en el qual assumisc una responsabilitat en un tema fonamental com és la seguretat, clau en tota Europa", ha indicat.

"Sóc professora d'universitat, investigue sobre el periodisme i l'Islam polític. Des de fa molt em dedique a açò i fa unes setmanes vaig prendre possessió com a directora" d'aqueixa entitat, ha explicat Bañón, qui ha assegurat que des d'aqueixa perspectiva no pot exercir "el dret a ocupar l'escó" perquè és un moment per a continuar en aqueixa àrea "que és on de debò puc aportar i ser constructiva".

En tot cas, ha assegurat que Podem "va a continuar tenint el seu afecte" i suport "al projecte global de les forces d'esquerra".

Llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques

El substitut de Mínguez, Jordi Alamán, és llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la UV i president del Col·legi de Clínica Psicoanalítica de València. Està realitzant un doctorat en Ciències Socials, ha sigut docent en el EVES i investigador en pràctiques en el TEPV, on ha realitzat un estudi sobre el Procés de Bolonya. A més, treballa com a professor d'anglés i tècnic de cultura dins de l'àrea de cultura de Podem.

Sobre Alamán, Bañón ha destacat que és "una persona molt vàlida, un jove preparat, molt motivat i una excel·lent persona perquè ocupe l'escó i defense els ideals dels governs de canvi".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento