Comunitat Valenciana

Moragues espera que "en breu" arriben les restes de la valenciana Pilar Garrido a Espanya

  • El delegat del Govern assegura que “s’està gestionant” per a fer-ho possible.
  • La següent fase serà atendre la petició de la família de practicar les proves d'ADN.
  • Són les autoritats mexicanes les que han d’autoritzar el trasllat.
Valenciana desaparecida en México
Valenciana desaparecida en México
FACEBOOK RAQUEL GARRIDO SANTAMANS
Valenciana desaparecida en México

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, espera que "en breu" arriben les restes de la valenciana Pilar Garrido Santamans, assassinada a Mèxic, a Espanya, i ha asseverat que "s'està gestionant". Sobre la detenció del marit, registrada ahir, el delegat ha indicat que és una recerca que duen a terme les autoritats mexicanes i que aquest assumpte no ho ha parlat amb la família de la víctima.

Moragues s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de reunir-se amb els responsables de la Fundació del València C.F., en ser preguntat per si s'havia posat en contacte amb la família de Pilar Garrido després de l'arrest del seu marit i per les novetats en el cas.

El delegat ha explicat que el dimarts va estar parlant amb Raquel, la germana de Pilar, i ha dit que les converses es van centrar en l'assumpte de la repatriació de les restes.

Sobre aquest tema, ha insistit que s'està "gestionant" la repatriació perquè les restes de Pilar "vinguen el més prompte possible a Espanya" i es puguen lliurar a la família.

Ha indicat que una vegada ací, la següent fase serà atendre la petició de la família de practicar les proves d'ADN. "Estem en contacte amb la Direcció General de Policia perquè quan arriben les restes, puguem fer la prova", ha postil·lat.

Aquest cas, ha recordat, està judicialitzat tant a Mèxic com a Espanya arran de la denúncia que va presentar la pròpia família i, per tant, caldrà esperar al fet que el jutge determine les proves d'ADN. Sobre aquest tema, ha afegit: "Estem a l’espera de la decisió judicial per a fer proves d'ADN una vegada arriben les restes", ha dit.

Preguntat per quan s'estima que arriben les restes, ha respost que no hi ha una data exacta, però espera que siga "en breu". "Estem a l’espera del que diguen les autoritats mexicanes. Han de ser elles les que donen autorització per al trasllat. No depèn de nosaltres. Esperem que siga en un breu període de temps", ha reiterat. Interpel·lat per si serà al setembre, ha contestat: "En un breu període de temps, esperem". Moragues ha subratllat que és "important" prestar tot el suport a la família "en aquests moments tan difícils i complicats".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento