Comunitat Valenciana

El Museu Arqueològic revisa vitrines i el control de plagues per la formiga en la Dama d'Elx

  • En un comunicat assenyalen que la peça no pot veure’s afectada pels insectes perquè està realitzada amb material inorgànic.
  • Després d’eliminar i retirar el xicotet animal, s’ha revisat la instal·lació i reforçat el sistema de control de plagues.
  • Aquest dimecres realitzaran les tasques necessàries per a conéixer per on va poder accedir l'insecte i aplicar les mesures preventives.
Dama de Elche
Dama de Elche
ARCHIVO
Dama de Elche

El Ministeri de Cultura ha informat aquest dimarts que el Museu Arqueològic Nacional (MAN) ha iniciat la revisió de les seues vitrines i ha reforçat el sistema de control de plagues després de detectar, divendres passat, la presència d'una xicoteta formiga en la vitrina de la Dama d'Elx.

En un comunicat, ha detallat que la Dama, en estar realitzada amb material inorgànic (pedra calcària), no pot veure's afectada pels insectes. En tot cas, els experts en conservació del museu han realitzat una revisió de la peça i es troba en perfecte estat.

"El Museu està subjecte a un protocol de conservació preventiva i duu a terme revisions i neteges de manera sistemàtica a l'interior de les vitrines. No hi ha de què preocupar-se ni generar alarmes ja que han funcionat tots els protocols", ha dit el director general de Belles arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente.

Per la seua banda, el director del Museu, Andrés Carretero, ha assenyalat que "els tècnics i personal de sala del Museu han actuat amb rapidesa. Tan aviat van detectar la presència del xicotet animal en la vitrina van avisar al departament de Conservació per a procedir a la seua eliminació i retirada. Posteriorment s'ha realitzat un tractament ràpid de desinsectació. Des de llavors no s'ha detectat presència de més insectes en aquesta o altres instal·lacions expositives del museu".

Aquest dimecres l'empresa instal·ladora de les vitrines durà a terme una revisió exhaustiva de les mateixes per a conèixer per on va poder accedir l'insecte i aplicar les mesures que es consideren oportunes perquè un incident així no es torne a produir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento