Comunitat Valenciana

44.000 valencians adquireixen medicines en altres comunitats amb la recepta electrònica

  • Fins al 15 d'agost, un total de 18.232 espanyols van arreplegar els seus medicaments a la Comunitat Valenciana.
  • És l'autonomia espanyola amb un major percentatge de receptes (99%), seguida de Galícia (97,80%) i Catalunya (97,56%).
  • La Generalitat Valenciana es va adherir en febrer al sistema interoperable de recepta electrònica del Sistema Nacional de Salut.
Medicamento
Medicamento
ARCHIVO
Medicamento

Un total de 44.185 valencians han adquirit els seus medicaments en altres comunitats autònomes a les quals s'han desplaçat en vacances o per motius laborals, des de la incorporació de la Comunitat Valenciana al sistema interoperable de recepta electrònica del Sistema Nacional de Salut el passat mes de febrer. Aquesta recepta està operativa en nou autonomies i la Comunitat Valenciana va ser la cinquena a integrar-se en el programa al febrer.

Des de la implantació d'aquest sistema, amb dades fins al 15 d'agost, un total de 24.787 persones de la Comunitat han comprat les seues medicines en farmàcies de Castella-la Manxa (el 56,1%), 11.069 a Aragó (el 25,05%) i 3.328 a Castella i Lleó (7,53%). Altres 2.698 valencians han arreplegat els seus fàrmacs en establiments de Galícia (6,11%), 714 en farmàcies de Navarra (1,62%), 713 a Extremadura (1,61%), 488 a Canàries (1,10%), i 388 a La Rioja (0,88%).

Aquestes són, al costat de la Comunitat Valenciana, les nou autonomies que s'han adherit fins hui a aquest projecte. La valenciana va ser la cinquena autonomia -després de Canàries, Extremadura, Navarra i Castella-la Manxa- a sumar-se a aquesta iniciativa el passat mes de febrer.

El gruix d'aqueixes receptes s'han dispensat en els mesos d'estiu. En concret, el 51,5% en les dues primeres setmanes del mes d'agost i el 41,25% al juliol. Només el 4,3% es van dispensar en el mes de juny i l'1,9% al maig, mentre que els mesos anteriors la xifra és inferior al 1%.

18.232 espanyols arrepleguen medicines a la Comunitat 

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha recordat que, gràcies a la interoperabilitat de recepta electrònica, la Comunitat genera receptes que es poden dispensar en una altra comunitat autònoma i també pot rebre i efectuar les dispensacions de receptes electròniques generades en una altra regió, sempre que estiga ja adherida al projecte impulsat pel Ministeri.

Així, les 2.358 oficines de farmàcia valencianes han dispensat la medicació prescrita en altres comunitats autònomes sense necessitat que el ciutadà haja tingut ja que presentar una recepta en paper. En concret, entre els mesos de febrer i agost, un total de 18.232 persones d'altres autonomies han arreplegat les seues medicines en farmàcies de la Comunitat.

El 40,4% d'aqueixes receptes electròniques van ser prescrites a Aragó (7.380), el 23,3% a Castella-la Manxa (4.256), l'11,3% a Navarra (2.065), el 9,3% a Castella i Lleó (1.704), el 5,59% a La Rioja (1.019), el 4,8% a Galícia (876), el 3,35% a Extremadura (612) i l'1,76% restant a Canàries (320).

La segona comunitat que més receptes dispensa 

La Comunitat Valenciana té implantada la recepta electrònica en tots els seus centres de salut, consultoris, hospitals i oficines de farmàcia. A més, és l'autonomia espanyola amb un major percentatge de receptes (99%), seguida de Galícia (97,80%) i Catalunya (97,56%), destaquen des de la Conselleria.

El projecte d'interoperabilitat de recepta electrònica en el Sistema Nacional de Salut es va implantar el passat mes de febrer a la Comunitat, gràcies a la col·laboració amb els col·legis oficials de Farmàcia de la regió, que han adaptat els seus sistemes d'informació per a fer-ho possible.

D'aquesta manera, els pacients poden anar amb el seu SIP a la farmàcia arreplegar la seua medicació, independentment de la comunitat autònoma en la qual li hagen realitzat la prescripció, ja que el sistema permet intercanviar la informació i que el farmacèutic accedisca amb la lectura de la targeta al llistat de productes dispensables de cada pacient.

El sistema de recepta electrònica també informa automàticament a la comunitat autònoma de prescripció dels productes i envasos que han sigut retirats perquè es descompten en les següents dispensacions.

En definitiva, "millorem la qualitat del servei a la ciutadania, que ja no es veu obligada a presentar una recepta manual o acudir a un dels nostres centres sanitaris perquè li realitzen la prescripció, la qual cosa lògicament consumia recursos sanitaris i generava un inconvenient a la persona que necessitava un fàrmac", ha ressaltat Montón.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento