Comunitat Valenciana

Moragues destaca el retorn econòmic de la Volta i que siga un "aparador internacional"

  • La Delegació del Govern xifra en 350.000 euros l’impacte de cada etapa, principalment per les despeses generades pels participants.
  • Quant a l’impacte mediàtic, ha destacat que “més de 360 milions d'espectadors de 190 països van a veure” les localitats valencianes.
  • Per a garantir la seguretat durant la competició, la Guàrdia Civil ha augmentat un 37 per cent els efectius, el que es tradueix en més de 432 agents.
Moragues ha saludado al ciclista Alberto Contador
Moragues ha saludado al ciclista Alberto Contador
TWITTER JUAN CARLOS MORAGUES
Moragues ha saludado al ciclista Alberto Contador

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha destacat la tornada econòmica directa de la Volta a Espanya al seu pas per la regió, que s'ha xifrat en 350.000 euros per cada etapa, així com el fet que supose un "aparador internacional" per als municipis valencians.

Moragues s'ha pronunciat així després de la visita que ha realitzat aquest divendres a l'eixida de la setena etapa de la Volta Ciclista a Espanya 2017 que té eixida a Llíria (València) i destinació Conca (Castella-la Manxa). En el tret d'eixida, també ha participat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez; l'alcalde de Llíria, Manuel Civera, i el director de la competició, Javier Guillén, entre altres autoritats.

Per al delegat, la Volta suposa "un autèntic aparador internacional per a ensenyar al món l'atractiu i la riquesa dels municipis valencians", així com un "important impacte econòmic" pel pas de les etapes per punts de la Comunitat. En aquest sentit, ha xifrat la tornada econòmica directa de la carrera en els municipis de 350.000 euros per cada etapa, principalment per les estades en hotels i el consum en restaurants de les persones que componen la competició.

Moragues també ha incidit en l'impacte mediàtic. "Hui, més de 360 milions d'espectadors de 190 països van a veure Casinos, Toixa, Xelva, Titaguas o Aras de los Olmos; i açò suposa un impacte incalculable per a la marca de la Comunitat com a destinació turística", ha celebrat.

Dispositiu de Seguretat de la Volta

El dispositiu de seguretat de la Volta contempla les mesures corresponents al vigent nivell 4 d'activació del Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista i al reforç establit el 19 d'agost.

Per a açò, la Guàrdia Civil de la Sisena Zona a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 37 per cent els efectius destinats a la competició (més de 432 agents) als quals s'afigen un centenar d'agents (128) del dispositiu fix que porta la Volta Ciclista. A ells se sumen agents de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil.

"Hi ha una estreta relació i contínua coordinació de tots els cossos policials amb l'objectiu principal no solament de garantir la seguretat dels corredors, sinó també dels milers d'espectadors que s'espera que assistisquen a gaudir d'aquesta gran festa de l'esport", ha asseverat Juan Carlos Moragues.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento