Moragues aconsella als ajuntaments augmentar la visibilitat policial i posar pilons
Moragues aconsella als ajuntaments augmentar la visibilitat policial i posar pilons EUROPA PRESS

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha remés una carta als ajuntaments de l'autonomia i a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en la qual llança una sèrie de recomanacions després dels últims atemptats de Catalunya, com augmentar la visibilitat de la Policia Local, disposar de pilons i vigilar i prestar atenció a moviments sospitosos.

Així consta en la carta, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual el delegat fa una crida a la col·laboració i coordinació amb l'objectiu d'augmentar la prevenció general i aconseguir la seguretat dels ciutadans.

"La presència dissuasòria contribueix a generar un clima de confiança”

En total, dóna sis consells. El primer, augmentar la visibilitat de policies posat que "la presència dissuasòria contribueix a generar un clima de confiança i de seguretat subjectiva". El segon, vigilar moviments sospitosos, habitatges ocupats i altres dades que pogueren ser indici d'alguna activitat criminal. Sobre aquest tema, recomana traslladar "immediatament" qualsevol novetat a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Així mateix, apunta a la necessitat d'afavorir la constant col·laboració i transmissió d'informació amb les forces de seguretat; i, en cas d'esdeveniments festius o similars que comporten l'aglomeració de persones, "realitzar un rigorós control d'accessos".
Una altra de les recomanacions és disposar de barreres físiques, tipus pilons, jardineres o obstacles físics en determinades zones especialment sensibles, tant per l'afluència de vianants com per la facilitat d'accés de vehicles a zones per als vianants.

Mesures contra l’islamofòbia

Finalment, aconsella prendre mesures "immediates" davant possibles brots de discriminació interètnica, racisme, xenofòbia o islamofòbia que puguen sorgir en els municipis. "Gaudim d'un model de convivència basat en la diversitat i no podem permetre que la por provoque intolerància o faça fallida l'harmonia social", ha dit.

La Delegació de Govern ofereix també la realització de jornades d'informació sobre com incrementar les mesures actives i passives de seguretat de cara a previndre accions terroristes. S'informarà pròximament dels detalls en què s'acolliran. A aquestes jornades es recomana l'assistència dels caps de Policia Local o persona en qui delegue.

"Garantir la convivència i la pau social és tasca de tots, i tots estem cridats a col·laborar amb la lleialtat en aquesta obstinació comuna de tota la societat", conclou Moragues en la seua carta.

Consulta aquí más noticias de València.