Comunitat Valenciana

Arran apega en la seu del PP de Gandia plaques franquistes que ha llevat dels carrers aquest estiu

  • El col·lectiu considera que cal "atacar directament als quals s'encarreguen de defensar aquest sistema".
  • Diuen que el PP és "el mateix partit que funciona com a garant de totes les opressions que patim el Poble Treballador dels Països Catalans”.
  • El PP de Gandia ha qualificat els fets de "kale borroka, propi de nazis, un càncer per a la societat" i s'ha preguntat "què serà el següent".
Pintadas en la sede del PP de Gandia
Pintadas en la sede del PP de Gandia
ARRAN
Pintadas en la sede del PP de Gandia

El grup Arran La Safor ha atacat la matinada d’aquest dimecres la seu del PP de Gandia (València) amb pintades de 'La Safor antifeixistes' i pegant en els cristalls de la seua façana plaques franquistes que ha llevat dels carrers durant aquest estiu, segons ha confirmat en un comunicat.

Ha lamentat que 40 anys després de "la mal cridada Transició, un pacte per a netejar la cara del Règim i donar-li una aparença democràtica mentre el poder es mantenia en les mateixes mans" en els carrers perduren símbols que "recorden la figura del dictador Franco i el seu règim: carrers, estàtues, noms de falles o plaques d'habitatge".

En considerar "intolerable" que aquestes expressions del franquisme seguisquen presents en la comarca, Arran La Safor ha llevat dels carrers les plaques d'habitatge i ha decidit retornar-les a "aquells als quals li pertanyen, els hereus del règim, els còmplices del manteniment del franquisme en el carrer i les institucions".

"Sabem que aquestes plaques són més que una expressió concreta i visible d'un problema estructural", assenyalen les mateixes fonts, ja que "mentre existisca el capitalisme existirà el feixisme com a forma del sistema per a perpetuar-se i imposar-se per la força bruta quan els siga convenient". Així considera que "no solament és necessari eliminar les plaques" sinó que cal "atacar directament als quals s'encarreguen de defensar aquest sistema: els mateixos partits i institucions que ja es van assegurar que la Transició fóra al seu gust".

Per això, han incidit des d’Arran, han atacat la seu del PP, "un dels màxims exponents de partit còmplice del franquisme, retornant-li les plaques falangistes que hem anat llevant durant l'estiu". Consideren que el PP és "el mateix partit que funciona com a garant de totes les opressions que patim el Poble Treballador dels Països Catalans: que rebutja la memòria històrica, que nega el dret d'autodeterminació, que ha executat reformes laborals nefastes per a les treballadores i que representa els pitjors valors patriarcals".

El PP lamenta pràctiques “nazis” 

El Partit Popular de la província de València (PPVAL) ha condemnat aquestes pintades que suposen "un menyscapte de la democràcia i la llibertat que ha d'imperar en un Estat de Dret", segons ha assenyalat en un comunicat.

Ha incidit que en democràcia "no són tolerables" agressions d'aquest tipus que suposen "una vulneració dels drets fonamentals" i que "no són compatibles amb el respecte i la legislació vigent que preval en una societat com l'espanyola". Així mateix, ha lamentat són un exemple de "rància intolerància" i "un atac a la llibertat ideològica que estableix la Constitució".

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha mostrat el seu "suport més sincer" a l'agrupació: "Que mai creguen que el seu major atac podrà llevar-nos la il·lusió de seguir treballant", ha escrit en Twitter.

El PP de Gandia ha qualificat els fets de "kale borroka, propi de nazis, un càncer per a la societat" i s'ha preguntat "què serà el següent", mentre el president dels 'populars' de Gandia, Víctor Soler, ha lamentat que "els nazis d’Arran La Safor han tornat a atacar la seu", fets que han sigut denunciats davant la Policia.

"No vos tenim por", ha advertit Soler, que ha censurat que "de nit i amb la cara tapada, com a covards que són, els nazis assenyalen la nostra seu com en l'Alemanya de Hitler assenyalaven als jueus". A més, ha demanat empara a l'Ajuntament de Gandia i a les seues màximes responsables, Diana Morant i Lorena Milvaques, a més d'una condemna unànime de tots els partits.

El PSPV també condemna l'atac 

Per la seua banda, els socialistes de Gandia, en un comunicat, també han condemnat aquest atac i han assenyalat que "en democràcia hi ha altres vies de manifestar les discrepàncies, que no són els atacs a les polítiques d'altres opcions". "Aquestes són actituds intolerables que atempten contra els drets i llibertats de la nostra societat", han recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento