Comunitat Valenciana

La número dos de Podem en les Corts Valencianes lliura la seua acta de diputada

  • Sandra Mínguez, que també deixa el Consell Ciutadà Valencià del partit, assegura en un comunicat que dimiteix per "motius personals".
  • Declara que continuarà participant políticament en Podem "com una militant més" i es reincorporarà a la seua professió de professora de secundària.
  • Des de Podem es trasllada "el màxim agraïment" a Sandra Mínguez per "tot el seu esforç i compromís en aquests tres anys".
Sandra Mínguez en una imagen de archivo.
Sandra Mínguez en una imagen de archivo.
FLICKR PODEM
Sandra Mínguez en una imagen de archivo.

La fins ara diputada de Podem en les Corts Valencianes Sandra Mínguez ha lliurat aquest dilluns la seua acta de parlamentària i ha fet efectiva així mateix la seua dimissió del Consell Ciutadà Valencià de Podem per "motius personals", segons ha informat el partit en un comunicat.

Sandra Mínguez, després d'aquesta renúncia, es reincorporarà a la seua professió de professora de Secundària al setembre i continuarà participant políticament en Podem "com una militant més", segons ha informat la formació en un comunicat. 

La pròpia ex parlamentària ha explicat la seua decisió amb una carta a la militància en la qual afirma que ho ha donat "tot" en aquest temps, "tant que sent que m'he buidat", per la qual cosa creu que és el moment de donar "un pas al costat i continuar des d'altres àmbits". "Aquest projecte necessita de totes les nostres forces, i jo sent que m'he quedat sense les forces necessàries per a seguir", recalca.

Des de Podem es trasllada "el màxim agraïment" a Sandra Mínguez per "tot el seu esforç i compromís en aquests tres anys per a desenvolupar el projecte" del partit a la Comunitat Valenciana "tant com a militant de base, com a portaveu del cercle de València, com a secretària d'Organització i com a diputada en les Corts Valencianes".

L'exdiputada va ser responsable d'Organització de Podem a la Comunitat Valenciana fins que va ser destituïda al juliol de 2016 per l'anterior secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel.

Posteriorment, Mínguez va anunciar al març que renunciava a presentar-se com a secretària general de la formació morada a la segona Assemblea Ciutadana Valenciana de Podem i va donar el seu suport i va formar part de la candidatura d'Antonio Estañ per a liderar la formació amb el projecte de 'Aprofundir el Canvi'.

"Més una utopia que una realitat"

Mínguez ha compartit la carta en les seues xarxes socials en la qual, sota el títol 'Un camí bell', explica la decisió adoptada després del seu pas per política, una trajectòria que va arrancar al gener de 2014, al mateix temps que Podem, quan la formació "semblava més una utopia que una realitat".

"Vam aconseguim entre només 35 persones iniciar el cercle de València i aquesta organització política tan bonica que és Podem en aquesta ciutat. Gent normal fent política, açò érem. I així va ser. Com podeu imaginar és una decisió difícil i profundament reflexionada", explica i subratlla que ha tingut "la sort i l'orgull d'estar i aportar el que he pogut, que sempre ha sigut tot el que he tingut, en diferents espais de major o menor responsabilitat durant aquests tres anys".

En aquesta línia, agraeix al capdavanter de Podem, Pablo Iglesias, "per confiar en mi i plantejar-me el repte de ser responsable d'Educació estatal a la fi de 2014, ja que he pogut treballar i lluitar per un dels principals motius pels quals em vaig involucrar en aquest projecte: l'educació de les nostres xiquetes i els nostres xiquets".

Va ser destituïda de la secretaria de l'organització

Quant a la seua etapa com a secretària d'Organització de Podem a la Comunitat, destaca que es va treballar "sense mitjans econòmics, però comptant amb l'opinió, la col·laboració i el treball de moltes companyes, fins que el llavors secretari general de Podem va decidir cessar-me".

"Si alguna cosa em va doldre d'aquella destitució va ser veure com se vos va apartar a tanta gent d'un projecte que havíeu vist nàixer i que havíeu ajudat a donar els primers passos de forma completament altruista, voluntària i desinteressada", afig, i reconeix a aqueixes persones el seu treball i agraeix "als qui de debò van formar i són l'organització de Podem en el territori valencià".

Quant al seu treball en les Corts, agraeix al diputat César Jiménez i al parlamentari i actual secretari general de Podem, Antonio Estañ, "tots i cadascun dels dies que hem remat a contra corrent i construït junts, pels riures i els consells, pels debats, però també per les llàgrimes, la sinceritat i l'honestedat". 

"La política no solament es fa en les institucions. Jo venia fent política des d'altres espais i amb altres responsabilitats molt abans de ser diputada. He tingut la sort de fer-la des de dins, però no us càpiga el menor dubte que la seguiré fent des de fora", afig, des de l'àmbit on creu que ara mateix és "més útil".

"No venim a per les butaques"

En aquesta línia, agrega que ha repetit "fins a la sacietat" que en política "no venim a per butaques, venim per a ser útils a la gent, ho he dit perquè de debò ho pense, encara que potser no tota la gent m'haja cregut i haja vist en la mi una amenaça". "Ha arribat el moment de ser honesta i reconèixer que ara sóc més útil fóra que ocupant un escó en les Corts", argumenta, i subratlla que, per açò, la decisió "més honesta" que pot adoptar és donar un "pas al costat i cercar l'espai en el qual em senta més útil per a seguir lluitant contra les injustícies".

Finalment agraeix el suport dels companys, molts d'ells que la van espentar a postular-se per a dirigir Podem i en els últims mesos per a síndica del grup, sense entendre la seua negativa. "No haguera sigut honesta amb mi mateixa, ni amb Podem, ni amb vosaltres si m'haguera presentat per a alguna d'aqueixes responsabilitats", conclou.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento