Comunitat Valenciana

Comunitat Islàmica valenciana: "Aquests desangelats, criminals, terroristes, no tenen nom"

  • "Aquests senyors actuen davant l'Islam, no amb l'Islam, perquè Islam és pau, seguretat i felicitat", expliquen.
  • Fan una crida als mitjans de comunicació perquè "donen veu a la gent normal" i que "no es crega la veu del terrorisme, que esclafa a tots".
  • Durant la concentració silenciosa enfront de la seu de la Delegació del Govern a València han reiterat el seu rebuig a les actuacions d'aquests terroristes.
Concentración ante la Delegación del Gobierno
Concentración ante la Delegación del Gobierno
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Concentración ante la Delegación del Gobierno

El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de la Comunitat Valenciana, Ihab Fahmy, ha participat aquest divendres en la concentració silenciosa enfront de la seu de la Delegació del Govern a València, en condemna dels atemptats a Catalunya i per a recordar a les víctimes, on ha lamentat els fets. "Els desangelats, criminals, terroristes, no tenen nom, actuen posant la religió per mig" i això "per desgràcia, ens afecta a tots", ha assegurat.

Així s'ha pronunciat després del minut de silenci, acte en el qual ha estat present el subdelegat de Govern a Alacant, José Miguel Saval Pérez, així com representants de la comunitat islàmica de València, entre uns altres. Fahmy ha destacat que el terrorisme "afecta a tots" i ha fet una crida als mitjans de comunicació perquè "donen veu a la gent normal" i que "no es crega la veu del terrorisme, que esclafa a tots".

"Estem parlant de xiquets, de turistes, d'un carrer de cultura i flors i pau i ells ho modifiquen i ho tinten de sang", ha lamentat, en referència a l'atemptat en la Rambla, fet que ha qualificat com "el més horrorós que es pot veure en qualsevol ciutat del món i a Barcelona molt més".

"Hui tots som Barcelona i esperem que no hàgem de dir més aquestes paraules", ha asseverat, al mateix temps que ha reiterat el seu rebuig a les actuacions d'aquests terroristes "joves, criats en l'odi, bé per situació familiar, violència de gènere o marginació".

Islamofòbia

Preguntat per la possibilitat que cresca el rebuig a l'Islam i el que representa, Fahmy ha assenyalat que Espanya és "un país de sentit comú". "És un estat de dret, ha guanyat a molts països en qüestió de legislació i amb una Constitució que engloba a tots d'una forma adequada, respecte a drets religiosos i humans i en tots els sentits", ha defensat.

"Els espanyols saben perfectament qui és el bo i el dolent", ha argumentat i ha destacat que "el dolent és un virus que hem de combatre tots, és com una epidèmia, l'epidèmia podem marginar-la i contagiar el menys possible".

Rebuig de la comunitat àrab 

Per la seua banda, l'expresident de la comunitat àrab a València, Said Muti, que també ha assistit a la concentració, ha afirmat que l'entitat a la qual representa "rebutja totalment aquests actes de terroristes". "Ni yihadistes ni islamistes, cal separar-ho, són terroristes barats, són mercenaris barats", ha asseverat.

En aquest sentit, Muti ha remarcat que la comunitat àrab està formada per "gent pacífica" i que "cap àrab ni musulmà vol aquest tipus d'actes". "El terrorisme és un monstre per al món", ha asseverat i ha fet una crida perquè "s'analitze d'on procedeixen els terroristes i qui els recolzen".

"Miren la història dels musulmans a Espanya, durant 700 anys han deixat una riquesa cultural", ha afegit i ha reiterat que els musulmans "no són terroristes en absolut" i se senten ofesos quan "aquests senyors actuen davant l'Islam, no amb l'Islam, perquè Islam és pau, seguretat i felicitat", ha agregat.

"Nosaltres estem amb Espanya, som espanyols i aquests actes ens fan molt de mal. Encara sort que el poble espanyol és un poble demòcrata i culte i a l'hora de jutjar, jutja bé, però tenim por", ha explicat després de ser preguntat per un possible increment de la islamofòbia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento