Comunitat Valenciana

Els sindicats convoquen aturs en FGV per a setembre i l'empresa es mostra "oberta" a negociar

  • Critiquen que no se’ls haja inclòs en el procés d’elaboració de l'Avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat.
  • L'empresa es mostra oberta al diàleg i es compromet a “intentar aconseguir mitjançant el diàleg el major nombre d'acords possibles”.
  • La futura Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana "excedeix de les seues competències negociadores", segons la companyia.
Metrovalencia
Metrovalencia
J.L.PERALES/GVA
Metrovalencia

Els sindicats SIF, UGT, CCOO i SCF han convocat jornada d'aturs en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) des del 8 de setembre fins al 6 de novembre en les províncies d'Alacant i València per "el desacord i falta de participació" en el procés d'elaboració de l’Avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat i davant "la negativa de la direcció per a negociar les condicions de seguretat".

Concretament, les jornades d'aturs en la província de València seran els dies 8, 9, 11, 18, 20, 22 i 25 de setembre; el 7, 8, 9, 17, 19, 23 i 31 d'octubre, i el 2, 3 i 6 de novembre. Per la seua banda, en la província d'Alacant seran els dies 8, 11, 18, 20, 22 i 25 de setembre; el 7, 8, 9, 17, 19, 23 i 31 d'octubre i el 2, 3 i 6 de novembre.

En un comunicat, els sindicats denuncien que des de FGV no s'ha negociat les condicions de treball, formació, habilitacions, reconeixements mèdics i règim disciplinari dels col·lectius relacionats amb la circulació i critiquen que, fins hui, "la direcció de FGV no ha volgut negociar aquestes condicions de seguretat que afecten al personal relacionat amb la circulació, i que repercuteixen en la seguretat del servei".

Al seu judici, aquesta actitud "vulnera el Dictamen del Consell Econòmic i Social de data 22 de febrer de 2017, quant al mandat de negociació en el si de l'empresa (FGV) d'aquestes matèries". Així mateix, remarquen que la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori no hauria d'elaborar una llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana, sense comptar amb el personal ferroviari".

FGV, "oberta" a negociar amb els sindicats

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s'ha mostrat "oberta" a negociar amb els sindicats "qualsevol aspecte laboral de l'empresa, al mateix temps que s'ha compromés a intentar aconseguir mitjançant el diàleg el major nombre d'acords possibles per a millorar l'activitat que desenvolupa i evitar conflictes i perjudicar als usuaris.

La direcció de FGV ha destacat que l'empresa "està oberta a negociar fins a l'últim minut dins de les seues competències" amb els sindicats per a evitar conflictes i no perjudicar als usuaris de Metrovalencia i TRAM d'Alacant.

A més, FGV recorda que l'elaboració de la futura Llei de Seguretat Ferroviària de la Comunitat Valenciana "excedeix de les seues competències negociadores" perquè la tramitació de la Llei i la seua aprovació corresponen a les Corts Valencianes.

En qualsevol cas, ha recordat que per a l'elaboració de l'Avantprojecte de Llei de Seguretat Ferroviària es va comptar amb el treball d'un Consell Assessor i "va existir un període d'exposició pública en el qual qualsevol associació, entitat, organisme, sindicat o ciutadà particular van poder expressar la seua opinió sobre aquest tema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento