Comunitat Valenciana

La Generalitat activa l'alerta per altes temperatures en algunes zones de vuit comarques

  • Es tracta de localitats situades a Els Ports, l'Alt Maestrat, L'Alcalatén, Racó d'Ademús, La Ribera Alta, La Costera, La Vall d'Albaida i El Comtat.
  • La previsió per al dissabte, segons el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani, és que es mantinguen les temperatures en estes zones.
  • La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública realitza una sèrie de recomanacions per a evitar riscos davant aquesta situació meteorològica.
Una dona es venta
Una dona es venta
EUROPA PRESS
Una dona es venta

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat per a este divendres el nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39 graus) en algunes zones de vuit comarques valencianes: els Ports, l'Alt Maestrat, l'Alcalatén, Racó d'Ademús, la Ribera Alta, la Costera, la Vall d'Albaida i el Comtat.

L'alerta s'ha activat en les zones climatològiques 5, 17 i 18. Els municipis que corresponen a la zona climatològica 5 són Castellfort, Portell de Morella, Vilafranca, Vistabella del Maestrat, Caserios Alts d'Alpont, la Iessa, Castielfabib Alt (Hontanar), La Pobla de Sant Miquel, Vallanca i Negrón.

La zona climatològica 17 està integrada pels municipis d'Alcàntera de Xúquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, Genovés, L'Ènova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Llosa de Ranes, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetlé, Rafelguaraf, Rotgla i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

Així mateix, la zona climatològica 18 comprén els municipis d'Atzeneta d'Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Aielo de Rugat, Albaida, Alfarrasí, Bèlgida, Beniatjar, Benicolet, Benigànim, Benissoda, Benissuera, Bufalí, Carrícola, Castelló de Rugat, El Palomar, Guadassèquies, La Pobla del Duc, Llutxent, Moixent, Montaverner, Montesa, Montitxelvo, Olleria, Ontinyent, Otos, Pinet, Quatretonda, Ràfol de Salem, Salem, Sempere, Terrateig, Vallada Alcosser de Planes, Almudaina, l'Alqueria d'Asnar, Beniarrés, Benillup, Benimarfull, Cocentaina, Gaianes, L'Orxa, Muro d'Alcoi i Planes.

La previsió per al dissabte és que es mantinguen les temperatures en estes zones. D'esta manera, en produir-se este augment de temperatures, s'han impulsat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors; malalts crònics; persones socialment aïllades; persones que treballen en ambients exposats a la calor; i xiquets.

Consells d'actuació enfront d'una ona de calor

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es recomana tindre especial cura amb el sol entre les 12.00 i les 16.00 hores, així com l'ús freqüent de cremes protectores adequades. D'altra banda, es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, no realitzar exercici físic intens, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o capell.

En la llar, s'aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa. Finalment, s'insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència; evitar l'excés d'alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds fruites i verdures fresques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento