Comunitat Valenciana

La DGT preveu 8,3 milions de desplaçaments en la segona fase de l''Operació Eixida' que comença este divendres

  • MADRID, 28 (EUROPA PRESS)
Carretera De La Provincia De Alicante
Carretera De La Provincia De Alicante
EUROPA PRESS
Carretera De La Provincia De Alicante

L'Operació Especial de Trànsit de l'1 d'Agost, segona fase de l'Operació Eixida, arranca este divendres 28 de juliol a les 15.00 hores i es preveuen 8,3 milions de desplaçaments durant els seus quatre dies de durada, segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT), que donarà per finalitzat este dispositiu especial el dimarts, 1 d'agost, a les 00.00 hores.

A més dels grans desplaçaments també coincidixen en estos quatre dies els trajectes propis del cap de setmana, aquells que posen fi a les seues vacances i la gran afluència de vehicles amb destinació als països del Magrib que travessen el país en el marc de l'Operació Pass de l'Estret pel que la DGT vaticina que seran dies d'alta activitat circulatòria.

Els principals problemes circulatoris es presentaran en les eixides de les grans ciutats, així com en les principals vies de comunicació d'accés a les zones del litoral; esta intensitat es registrarà durant la vesprada del divendres i el matí del dissabte, previsiblement, segons la DGT. Les carreteres que poden veure's més afectades són les de Madrid, Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia.

Durant tot el mes d'agost, la previsió és de 45,5 milions de desplaçaments. Precisament, al llarg d'este mes, la DGT també té previst realitzar l'Operació Especial del 15 d'agost, amb motiu de la Festivitat de l'Assumpció de Maria, que tindrà lloc entre l'11 i el 15 d'agost. A més, l'Operació Retorn de l'estiu es realitzarà del 31 agost al 3 de setembre.

Pel que fa al dispositiu especial Operació Pas de l'Estret, està operatiu des del passat 15 de juny i compte, entre altres mesures i servicis, amb les Àrees de Descans i Informació que la DGT habilita en Oyarzun (Guipúscoa), Horcajo de la Sierra (Madrid), Valdepeñas (Guadalajara), Loja (Granada), La Vila Joiosa (Alacant) i Ribera de Cabanes (Castelló).

MESURES DE CONTROL

Encara que l'1 d'agost seguix sent la data d'inici de vacances per a milers de ciutadans, la DGT assenyala que hi ha una tendència creixent a fragmentar eixos períodes vacacionals en intervals més curts pel que, durant tot l'estiu, té planificada una sèrie de dispositius especials de vigilància, en concret durant els caps de setmana de l'estiu, per a poder atendre millor les necessitats dels conductors i passatgers.

Així, la DGT ha establit una sèrie de mesures perquè els conductors puguen circular amb seguretat i fluïdesa este estiu, entre les quals destaquen la instal·lació de carrils reversibles i addicionals en els moments de major afluència circulatòria i trams en determinades carreteres, la paralització de les obres en determinades carreteres, i la restricció de la circulació de vehicles de mercaderies perilloses i transports especials en determinades carreteres d'especial intensitat, en horari i dies.

Igualment, s'han dissenyat itineraris alternatius amb la finalitat de que els conductors eviten passar per la zona centre d'Espanya, que és la que més trànsit genera; i s'incrementarà la vigilància amb l'helicòpter Pegasus en carreteres convencionals i en les vies freqüentades per ciclistes, a més d'usar Panells de Missatges Variable.

Així mateix, es duran a terme dos campanyes de vigilància i control en el mes d'agost, concretament en el Pont del 15 d'agost, quan Trànsit desplegarà una campanya de vigilància amb controls preventius d'alcohol i altres drogues entre els conductors, controls que es faran a qualsevol hora del dia i en qualsevol carretera; en la setmana del 21 d'agost, en la qual la DGT augmentarà la vigilància en el compliment dels límits de velocitat, tant en vies d'alta capacitat com en carreteres convencionals, controls que es realitzaran indistintament des de l'aire o a peu de via, amb radars fixos i mòbils.

Per a dur a terme tot el dispositiu d'estiu, Trànsit comptarà amb aproximadament 6.600 persones, entre agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil i personal de la DGT, a les quals se sumen més de 13.000 empleats d'empreses de conservació i personal dels servicis d'emergències.

RECOMANACIONS

La DGT ha formulat una sèrie de recomanacions a l'hora d'eixir a la carretera durant este estiu que incidixen en la necessitat de planificar el viatge, descansar cada dos hores de conducció, respectar la velocitat, no consumir alcohol i/o drogues si es pensa agafar el cotxe, utilitzar els sistemes de retenció infantil i el cinturó de seguretat, no usar el mòbil i, finalment, respectar ciclistes i vianants.

En este punt, la DGT incidix que en el trànsit a l'estiu hi ha un considerable augment del nombre de desplaçaments de llarg recorregut, més notori encara durant els caps de setmana, així com un augment del trànsit en les carreteres secundàries, juntament amb una major presència de ciclistes i vianants en la calçada, així com circulació molt intensa en les zones de litoral, zones turístiques de costa i de platges durant tots els dies de la setmana, i increment en el nombre d'activitats esportives en carretera.

Per tot açò, la DGT demana valorar si realment el vehicle privat és el mitjà de transport més eficient per al viatge que se'n va a realitzar i, si s'opta per este mitjà, demana revisar el vehicle abans del viatge doncs, com subratlla, un bon manteniment augmenta la seguretat.

A més, recomana planificar el viatge per la ruta més segura, descansar cada dos hores, hidratar-se (mai amb begudes alcohòliques), respectar la velocitat establida en cada via, i mantindre la distància de seguretat amb el vehicle precedent, o usar el cinturó de seguretat, entre altres consells.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento