Comunitat Valenciana

El TSJCV no suspén cautelarment el decret de llengües oficials en l'administració

  • Presentada pel PP, ha sigut desestimada perquè "no han acreditat el dany irreparable que pot causar l'aplicació de la norma aprovada per la Generalitat".
  • Els diputats Jorge Bellver i María José Ferrer al·legaven que cap altra autonomia té el valencià com a llengua oficial i que suposava també marginar el castellà.
  • En la resolució, que pot ser recorreguda, els magistrats no es pronuncien sobre el fons de l'assumpte, pel que el recurs continuarà la tramitació ordinària.
María José Ferrer Sansegundo i Jorge Bellver
María José Ferrer Sansegundo i Jorge Bellver
PPCV
María José Ferrer Sansegundo i Jorge Bellver

La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha denegat la petició plantejada per dos parlamentaris del PP perquè se suspenguera de forma cautelar el Decret Autonòmic que regula els usos de les llengües oficials en l'administració i en les institucions valencianes.

La sala rebutja així la sol·licitud de mesura cautelar formulada pels diputats autonòmics 'populars' Jorge Bellver i María José Ferrer perquè en el seu escrit "no han acreditat el dany irreparable que pot causar l'aplicació de la norma aprovada per la Generalitat Valenciana", informa l'alt tribunal valencià.

En la seua sol·licitud, els recurrents van demanar la suspensió de la mateixa al·legant la ineficàcia dels actes administratius dirigits a comunitats autònomes del mateix àmbit lingüístic dictats exclusivament en valencià, en entendre que un decret "no pot establir quina és la llengua oficial d'altres comunitats i no existeix cap comunitat autònoma, excepte la valenciana, que tinga el valencià com a llengua oficial". La petició de suspensió també es va fonamentar en la marginació que el decret fa del castellà.

En la seua resolució, el TSJ desestima l'adopció de la mesura cautelar perquè els recurrents no acrediten suficientment el dany irreparable que comportaria la posada en marxa de la resolució autonòmica, ni en allò referent a l'eficàcia dels actes administratius dirigits a altres comunitats autònomes, ni en allò relacionat amb la marginació del castellà.

L'alt tribunal recorda als recurrents que "és l'interessat a obtindre la suspensió el que té la càrrega de provar adequadament quins danys i perjuís de reparació impossible o difícil concorren en el cas per a acordar la suspensió". Els magistrats no es pronuncien sobre el fons de l'assumpte i, en desestimar la petició de cautelars, el recurs continuarà la tramitació ordinària. La resolució no és ferma i pot ser recorreguda en reposició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento