Comunitat Valenciana

TSJ ordena a Educació tornar a la situació prèvia al decret de plurilingüisme i aplicar la normativa anterior

  • El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ordenat a la Conselleria d'Educació tornar a la situació prèvia a l'aprovació del seu decret de plurilingüisme -que l'alt tribunal valencià va suspendre cautelarment- i, per tant, aplicar la normativa anterior, els decrets 127/12 i 234/97.
Vicent Marzà i Miquel Soler
Vicent Marzà i Miquel Soler
EUROPA PRESS
Vicent Marzà i Miquel Soler

El TSJ considera que l'administració educativa valenciana no està complint la interlocutòria que va suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme en ensenyament no universitari i ordena al departament que dirigix el conseller Vicent Marzà tornar a la situació anterior i aplicar la normativa vigent llavors, és a dir a l'aprovada per l'anterior Consell del PP.

El TSJ ha dictat una interlocutòria datada hui després que el passat 14 de juliol, la sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal valencià preguntara a la Conselleria per les accions que estava duent a terme per a complir la paralització provisional del decret i demanava que identificara l'autoritat o funcionari responsable de fer complir la suspensió per a exigir responsabilitats en el cas que s'apreciara desobediència. A este escrit, l'Advocacia de la Generalitat va contestar amb un informe en el qual detallava les mesures adoptades.

No obstant això, el TSJCV considera que la Conselleria d'Educació no està complint l'acte que va suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme i recorda que la paralització afecta la integritat del decret i deixa sense efecte tot allò acordat a l'empara del mateix.

El tribunal remarca que "la seguretat jurídica, el que exigix és claredat en la resolució de tot allò pendent per a l'inici del curs escolar al setembre vinent i no un buit normatiu, com es pretén per la Generalitat Valenciana en insistir mantindre el resolt en execució del decret suspés".

Respecte a l'autoritat o funcionari responsable del compliment de la suspensió, la sala identifica el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler, per ser qui firma l'informe que es va presentar al TSJ.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento