Comunitat Valenciana

Puig diu que el Consell no es planteja com a prioritat aplicar una taxa turística i demana un debat assossegat

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat este dimecres que el Consell no es planteja en este moment "com una prioritat" aplicar una taxa turística a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que ha considerat necessari abordar els "debats" plantejats sobre este tema "de manera assossegada" i "amb acord amb el sector".
Imatge d'un municipi turístic de la Comunitat com Benidorm (Alacant)
Imatge d'un municipi turístic de la Comunitat com Benidorm (Alacant)
CEDIDA
Imatge d'un municipi turístic de la Comunitat com Benidorm (Alacant)

Puig s'ha pronunciat d'esta manera abans de participar en l'acte de presentació del Pla Estratègic de Turisme de la ciutat de València, preguntat per si la Comunitat Valenciana té previst aplicar, com es planteja en altres autonomies, una taxa per pernoctacions de turistes.

"No, en estos moments no hi ha cap situació semblant", ha respost el responsable autonòmic, que ha afirmat que en la Generalitat valenciana "en estos moments" no es planteja "com una prioritat esta qüestió".

No obstant açò, Ximo Puig ha comentat que "és evident" que l'aplicació d'este tipus de taxes "és un debat que s'ha produït" i ha subratllat la necessitat d'abordar-ho "d'una manera assossegada" i "sempre amb acord amb el sector" turístic.

En este sentit, el cap del Consell ha apuntat que "la Generalitat, en la Llei nova de Turisme que ha elaborat i que va a anar a les Corts en breu, està plantejant la cogestió de la política turística amb el sector privat".

Després d'açò, ha apuntat que "després caldrà buscar unes fórmules de finançament i la reestructuració del sector" i ha destacat que cal tindre en compte que "a més, hi ha segments molt diferents" i "situacions molt diferents".

Ximo Puig ha ressaltat, en conseqüència, que, "per tant, no es pot parlar d'una única taxa com s'ha parlat a voltes" encara que ha reiterat que, "en qualsevol cas, en estos moments no plantegem com una prioritat esta qüestió" en la Generalitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento