Comunitat Valenciana

L'Audiència de València imposa 23 anys d'internament a la dona que va matar colps l'anciana malalta que cuidava

  • L'Audiència Provincial de València ha ordenat l'internament en un centre psiquiàtric durant 23 anys per a la dona que va matar a colps l'anciana a la qual cuidava, de 90 anys i malalta d'Alzheimer, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La sentència, dictada després d'un veredicte de culpabilitat emès per un jurat popular, l'absol dels delictes d'assassinat i atemptat a agents de l'autoritat en apreciar l'eximent completa de malaltia mental. La dona haurà d'indemnitzar cadascun dels fills de la víctima amb 25.000 euros.

El crim va succeir a l'octubre de 2015 en l'habitatge de l'anciana a València, quan la dona que l'atenia va patir un brot psicòtic de contingut religiós que la va fer creure que la víctima estava posseïda pel diable i que ella era l'encarnació de Jesucrist. Així, va començar a colpejar la morta, que estava impedida i no va poder defendre's. L'agredida va morir dies després a conseqüència dels colps.

Durant el juí, la dona va assegurar: "Vaig sentir una presència dins de mi i no recorde més. El meu següent record és en l'Hospital La Fe". Quan se li va preguntar per quin tipus de "presència" va notar, va afirmar: "Em referisc a alguna cosa que em va passar i vaig sentir com una presència dins de mi. No sé què era", i va agregar que no recordava haver dit que fóra Jesús, tal com sí va descriure en instrucció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento