Comunitat Valenciana

La falta d'acord entre empreses i estiba paralitza la descàrrega de 20 vaixells diaris en Valenciaport

  • Les discrepàncies entre empreses i estibadors per a les substitucions d'estiu per vacances ha generat aquesta situació.
  • El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, assegura que això ha frenat el creixement entorn d'un 10-15%.
  • "Pareix que ens agrada jugar amb foc, però espere que no ens cremem", ha declarat este dilluns als mitjans de comunicació.
Port de València
Port de València
PUERTO DE VALÈNCIA
Port de València

La falta d'acord entre empreses i estibadors per a les substitucions d'estiu per vacances ha generat que entre 18 i 20 vaixells diaris queden paralitzats en el Port de València davant la falta de personal per a descarregar la mercaderia, així com ha frenat l'augment de l'activitat del recinte en un 15%. Així ho ha advertit el president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, als mitjans de comunicació qui ha comentat que esta situació li "dóna pena i ràbia" perquè altres recintes portuaris sí han aconseguit tancar pactes per a la cobertura de vacants per vacances.

Martínez ha explicat que esta situació ha suposat que entre 18 i 20 vaixells queden diàriament parats per falta de personal per a descarregar la mercaderia, al mateix temps que ha estimat que el Port de València ha frenat el seu creixement entorn d'un 10-15%. A més, ha advertit que esta falta d'acord genera un clima de "desconfiança" tant dins del recinte com en l'exterior en no oferir-se els servicis adequats i açò "posa en risc" la continuïtat dels trànsits que poden desviar-se a altres ports.

"Em dóna tristesa que estiguem jugant amb este risc", ha puntualitzat. De fet, ha indicat que fa uns anys Barcelona va tindre una situació semblant i va perdre el 30% de la seua capacitat. "Pareix que ens agrada jugar amb foc, però espere que no ens cremem", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento