Comunitat Valenciana

Sáenz de Santamaría reclama "cooperació" i "empatia" per a culminar el nou sistema de finançament autonòmic

  • BENISSA (ALACANT), 24 (EUROPA PRESS)
Soraya Sáenz de Santamaría a Benissa
Soraya Sáenz de Santamaría a Benissa
JC MORAGUES Twitter
Soraya Sáenz de Santamaría a Benissa

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reclamat a "tots els partits" i a les administracions estatal, autonòmica i local que, en la negociació per al nou sistema de finançament, oferisquen "el màxim de cooperació i el màxim enteniment" perquè siga una realitat" i s'implante un nou model, i ha demanat "voluntat política per a culminar-ho".

La també ministra de la Presidència i per a les Administracions Territorials ha instat a situar-se "en el lloc de l'altre, amb empatia" per a "millorar un sistema de finançament autonòmic" amb l'objectiu "bàsic de mantindre i reforçar l'Estat del Benestar".

Sáenz de Santamaría ha realitzat estes manifestacions a Benissa (Alacant), on ha presidit l'acte de reinici de les obres de la variant de la localitat, en relació al fet que dimecres que ve els experts que analitzen la reforma del sistema de finançament autonòmic i local han d'exposar les seues conclusions com a pas previ "per a començar un debat polític".

La vicepresidenta ha dit que l'exigència de "col·laboració" entre les tres administracions "no és retòrica" i sí "essencial" per al Govern i que com a "compromís" assumix el president, Mariano Rajoy, i els presidents autonòmics en la Conferència de Presidents i que "va donant els seus passos cap al seu compliment".

LA COMUNITAT, "REFERENT" EN OCUPACIÓ I TURISME

La vicepresidenta ha reconegut que la qüestió del finançament és un tema "molt important" per a la Comunitat Valenciana, de la qual ha dit que és una "prioritat per a la cohesió social i per al creixement d'Espanya com a país", i ha assegurat que ha de seguir sent un "referent nacional en termes d'ocupació i de generació de benestar i d'atracció d'inversions i de turisme".

Per açò, ha precisat que el Ministeri de Foment té "un compromís en el disseny pressupostari per a incrementar" els recursos perquè la Comunitat Valenciana mantinga "eixe benestar i eixa millora".

Així mateix, ha recalcat que el reinici d'obres com la de la variant de Benissa, paralitzades des de 2009, són "un bon exemple" que amb "una vegada que s'enfoca" la recuperació econòmica i el creixement es pot "recuperar projectes de país".

"Una vegada que hem aconseguit sanejar els nostres comptes i créixer amb força, complim els nostres compromisos: els que estaven d'abans i els que podem assumir en el futur", ha manifestat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento