Comunitat Valenciana

Troben noves restes medievals de la muralla que envoltava València en el segle XIV

  • També s'han descobert restes del moment de la demolició de la muralla, al costat de materials ceràmics.
  • Els experts han avisat que és possible que se seguisquen trobant restes pertanyents al recinte emmurallat en el transcurs de les obres.
  • Les troballes han aparegut més cap al nord del que es pensava i gràcies a la mateixa es pot precisar el traçat de la muralla.
Instantània de la troballa
Instantània de la troballa
AYTO
Instantània de la troballa

Les obres de canalització d'aigua potable que duu a terme l'Ajuntament de València han tret a la llum una torrassa de la cara nord de la muralla baixmedieval del segle XIV de la capital del Túria, en la zona del Carrer Blanqueries. Les restes trobades corresponen a l'emmurallat de la ciutat en esta època i el consistori sabia prèviament de la possible existència de les ruïnes, gràcies als experts en arqueologia, detalla l'Ajuntament en un comunicat.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha visitat este divendres les troballes de la torre de la Baixa Edat Mitjana en la zona al costat de la Casa-Museu Benlliure. El projecte és obra de la delegació de Desenvolupament Urbà i compta amb la col·laboració de les regidories de Mobilitat i Cultura. A més de la torre, s'han descobert restes del moment de la demolició de la muralla, al costat de materials ceràmics corresponents al període històric de la destrucció de la fortalesa.

Malgrat les previsions, les restes medievals han aparegut més cap al nord del que es pensava i gràcies a este descobriment es pot precisar el traçat de la muralla. Fruit del seguiment arqueològic, els experts han avisat que és possible que se seguisquen trobant restes pertanyents al recinte emmurallat en el transcurs de les obres.

"Les muralles no tenien cabuda"

La construcció de la muralla va començar en 1356 i no va ser fins el 1865 quan va tindre lloc el començament de la seua demolició, que va estar motivada per la nova concepció de la ciutat moderna que es tenia en l'època.

Des de l'Ajuntament destaquen que a València "les muralles no tenien cabuda pel significat bèl·lic que representaven", per la qual cosa "es va pensar que les obres de demolició serien una oportunitat per a donar treball a les persones aturades de la ciutat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento