Comunitat Valenciana

La Diputació de Valencia denega una subvenció a Lo Rat Penat per incomplir les bases en no seguir els criteris de l'AVL

  • El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha mantingut una reunió amb el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, en la qual li ha explicat els motius tècnics i administratius que no fan possible concedir una subvenció a l'entitat, per incompliment de les bases reguladores de la convocatòria en no seguir els criteris lingüístics establits per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).
Reunió de Rius amb Lo Rat Penat
Reunió de Rius amb Lo Rat Penat
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Reunió de Rius amb Lo Rat Penat

Rius, ha convocat el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, acompanyat pel membre de la Junta de Govern Vicent Boluda, a una reunió celebrada este dijous en les dependències de la corporació, on el president de l'entitat cultural ha dit "no entendre l'allargament del procediment administratiu" de la subvenció.

Sobre este tema, el diputat ha explicat que un informe emès per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació posava de manifest l'"incompliment" de l'entitat dels criteris establits per l'AVL. Per esta raó, la corporació provincial va remetre un escrit a Lo Rat Penat informant dels "motius tècnics d'incompliment dels requisits", i explicant que "es veuria afectada de la pèrdua dels drets de cobrament de la subvenció inicialment aprovada".

Així mateix, també ha notificat als representants de Lo Rat Penat el canvi intern de les delegacions de presidència en el mes de març i que ha afectat el titular firmant de les subvencions, inicialment el president de la corporació, Jorge Rodríguez, i a partir de març de 2017, el propi Rius.

D'esta manera, ha indicat que este canvi de titularitat va ser amb caràcter general per a totes les qüestions de l'Àrea de Cultura i es va escometre per motius de "major operativitat". Així, quan al desembre de 2016 s'emetia un primer decret firmat per presidència on s'estipulava "una subvenció a l'entitat de Lo Rat Penat, les resolucions posteriors ja havien sigut firmades pel titular de Cultura".

DEMORA EN LA RESOLUCIÓ

El diputat de Cultura ha emfatitzat que la demora en la resolució de l'expedient que denuncia Lo Rat Penat "respon única i exclusivament a la seua tramitació per part d'Intervenció", i que, "tan prompte s'ha disposat del document amb la resolució de les al·legacions, est ha sigut remès al servici de Cultura", ha apuntat.

A més, també ha indicat als representants de Lo Rat Penat que "en cap moment" s'ha interferit sobre les valoracions de les candidatures a les subvencions, ja que "han sigut prevaler per motius estrictament tècnics, en unes bases reguladores que, a més, van ser aprovades per unanimitat per tots els grups polítics, sense excepció i sense al·legació posterior a la Junta de Govern del mes de maig de 2016", ha explicat.

Finalment, tant Rius com els representants de Lo Rat Penat s'han emplaçat a mantindre diferents reunions de treball al llarg dels pròxims mesos, i el diputat ha acceptat la invitació per a conéixer el fons patrimonial i bibliogràfic de Lo Rat Penat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento