Comunitat Valenciana

Bonig demana a Puig i Oltra que complisquen la suspensió cautelar del plurilingüisme per a "no acabar com Catalunya"

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha reclamat este divendres al president i la vicepresidenta de la Generalitat, Ximo Puig i Mónica Oltra, el compliment de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) de suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme impulsat per la Conselleria d'Educació.
La 'popular' en la reunió amb les associacions de pares
La 'popular' en la reunió amb les associacions de pares
TWITTER ISABEL BONIG
La 'popular' en la reunió amb les associacions de pares

"Ningú està per damunt de la llei i de cap manera la Comunitat pot acabar com Catalunya: en insubmissió total i incompliment de la llei", ha reivindicat la 'popular' durant una reunió amb associacions de pares a Torrevella (Alacant), informa el PPCV en un comunicat.

Bonig ha advertit així als líders del Consell que "en un Estat de Dret, tots estem sotmesos a l'imperi de la llei i de les sentències, per molt 'president' o vicepresidenta que se siga", per la qual cosa ha insistit que "han de fer cas al que diu el TSJCV". En qualsevol cas, ha reiterat el seu oferiment a Puig per a parlar sobre este tema "quan vullga i on vullga".

Per a la presidenta del PPCV, "ahir es va produir un fet significatiu, que va marcar un abans i després". "El TSJCV va demanar al Consell que diga qui és el responsable d'aplicar la suspensió i les mesures que s'estan prenent. El problema és que el Consell no ha fet res fins ara per a complir amb la resolució del TSJCV", ha asseverat.

Segons ella, "la matriculació s'ha fet i no s'estan donant ordres clares sobre com actuar ni als centres ni al professorat ni als pares ni a l'alumnat". I a açò se suma, en la seua opinió, "el problema dels concerts". Per tot açò, creu que "PSPV i Compromís han portat el caos a l'educació valenciana".

Davant esta situació, Bonig ha lamentat que "la comunitat educativa està molt preocupada", atés que "s'han produït nou recursos contra el decret plurilingüisme". "Molts col·legis van triar el seu model lingüístic basant-se en un decret suspès que no contempla l'exempció del valencià en zones castellanoparlants. Els centres demanen per escrit què van a fer i no tenen resposta", ha denunciat.

"INCOMPLIMENT" AMB LA N-332

D'altra banda, la líder dels 'populars' valencians s'ha referit en la trobada a Torrevieja a la polèmica del desdoblament de la N-332 al seu pas pel municipi, sobre el que ha recordat l'existència d'un protocol al desembre 2014 on "l'Ajuntament es comprometia a cedir terrenys, la Generalitat a fer projecte i el Ministeri a acabar l'obra". "Ara la Generalitat diu que no és de la seua competència i no ho va a fer", ha denunciat.

Bonig ha ressaltat sobre este tema que "enguany, el Govern valencià té 851 milions d'euros més per a gastar", dels quals el PPCV ha demanat que 300 es destinen a inversions, una d'elles "el col·lector pluvial per a acabar el projecte i que permeta al Ministeri invertir 25 milions d'euros en el desdoblament".

"Faria bé el PSPV de Torrevieja a reclamar-li a Puig que es pose a treballar d'una vegada perquè no fan res", ha manifestat, per a anunciar la petició del grup popular perquè la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, explique en les Corts "per què es desentenen d'esta obra i no volen complir amb la seua part.

D'esta forma, la presidenta del PPCV creu que la seua formació estarà "en sintonia" amb el ministre de Foment, Íñigo De la Serna, que acudirà dilluns que ve a l'inici d'obres de la remodelació de la variant de Benissa (Alacant), "una infraestructura absolutament necessària i de la qual es van paralitzar les obres en 2010 pel govern de Zapatero".

"A MÉS DE DINERS CAL DEMOSTRAR SENTIMENT"

Isabel Bonig també ha criticat l'"absència" del Consell en el certamen d'havaneres de Torrevieja en la seua 63 edició. "El pitjor que li pot passar a un governant és desconéixer el territori i les persones, i això és el que li passa a Puig i Oltra. Ahir no hi havia ningú del Consell en el certamen, tot i que hi ha consellers que són de la província d'Alacant. A més dels diners cal demostrar sentiment", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento