Comunitat Valenciana

'Del tros al plat' convoca a més de mil persones per a reivindicar els sopars a l'aire lliure

  • La iniciativa se celebrarà este divendres 21 de juliol i estarà centrada en les saladures, les verdures i hortalisses i les fruites de temporada.
  • Durant la vetlada s’oferirà un espectacle pel temps del turisme que mostrarà instants d'altres èpoques.
  • L’Agència Valenciana de Turisme, el Patronat de Turisme i l’Ajuntament organitzen conjuntament aquest projecte que difon la qualitat dels aliments de proximitat.
Presentación de 'Del tros al plat A la fresca'
Presentación de 'Del tros al plat A la fresca'
VALÈNCIA TURISME
Presentación de 'Del tros al plat A la fresca'

"Del Tros al Plat A la Fresca", un gran esdeveniment gastronòmic, turístic i social vinculat a la capitalitat mundial de l'Alimentació, ha convocat per a aquest divendres, 21 de juliol, a més de mil persones en l'esplanada del Veles e Vents de la Marina de València per a reivindicar els sopars a l'aire lliure d'estiu maridats amb productes autòctons.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de València i diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, els regidors de l'Ajuntament de València Consol Castillo i Carlos Galiana, i el director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles han presentat aquest esdeveniment que és la segona acció "Del tros al plat", que va reunir a 150 experts del món de l'agricultura, la gastronomia i el turisme per a reivindicar el territori valencià com a destinació excel·lent i com "el camí més curt a la felicitat".

Les protagonistes de la vetlada seran les saladures, les verdures i hortalisses i les fruites de temporada, per a posar en escena un autèntic sopar d'estiu "a la fresca", mentre que en el primer esdeveniment van ser els colors blau, roig i blanc en correspondència al peix blau, les cireres i l'arròs.

Revetla i espectacle

El sopar culminarà amb una revetla, un espectacle habitual de les nits festives valencianes i s'oferirà un viatge pel temps del turisme que oferirà instants d'altres èpoques mitjançant un espectacle escènic gastronòmic, turístic i musical, segons els organitzadors.

L'acció torna a comptar amb quatre actors principals: el productor agrari, el mercat que garanteix l'arribada de l'aliment a la cadena de transformació alimentària, el cuiner i l'explotació del recurs des del seu vessant turístic.

Segons ha destacat Pilar Moncho, "els productes autòctons valencians són els protagonistes excepcionals del projecte, procedents de l'horta de València i de les comarques valencianes que compten a més amb una comercialització excel·lent i un procés d'elaboració i consum genuïns, valencià cent per cent, que podrà ser experimentat aquest divendres en directe en la Marina de València".

Els regidors Consol Castillo i Carlos Galiana han coincidit en destacar que l'acció col·laborativa és una de les grans bondats del projecte "Del tros al plat". Caselles ha incidit en la idea que és un esdeveniment "obert a tota la societat", perquè es vol transmetre "la nostra particular manera de viure i sentir, el nostre característic ‘living’ que a l'estiu va indubtablement lligat a trobades a l'aire lliure".

Les institucions valencianes -Agència Valenciana del Turisme, el Patronat de Turisme de València i l'Ajuntament de València- treballen conjuntament en aquest projecte centrat en la qualitat dels aliments de proximitat i la singularitat de la seua elaboració fins a portar-los a la taula com a plats genuïns en un territori únic.

"Del tros al plat" servirà, d'ara endavant, per a exportar el relat de la destinació valenciana a la resta del món en les accions, fires i certàmens on acudisquen les marques turístiques valencianes implicades en aquest projecte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento