En la seua resolució, la jutgessa recorda que "les conclusions de la comissió parlamentària es reben en este jutjat un any després de la seua aprovació, quan la causa ha sigut sobreseguda provisionalment, s'han desestimat els recursos de reforma interposats per les parts, i havent expirat també el termini per a la interposició dels recursos d'apel·lació la resolució de la qual està pendent de l'Audiència Provincial".

Subratlla, igualment, que "l'any transcorregut entre l'aprovació de les conclusions i la seua remissió al jutjat a través de la Fiscalia, cap part va demanar la seua incorporació a la causa, malgrat que en eixe temps el procediment es trobava en tràmit" i s'han seguit practicant diligències.

La Fiscalia va demanar el passat 26 de juny que el dictamen de la comissió parlamentària d'investigació s'incorporara a la causa "als efectes oportuns". La magistrada entén que en el tràmit actual, estant sobreseguda la causa des del 23 de maig i pendents de resoldre's els recursos d'apel·lació, no cap la unió d'este document a les diligències. Per este motiu, retorna el document al Ministeri Públic i demana que precise quins són els "efectes oportuns" als quals es referix en l'escrit.

La resolució no és ferma i pot ser recorreguda en reforma davant el propi Jutjat d'Instrucció.

Consulta aquí más noticias de València.