Comunitat Valenciana

L'alcaldessa de Castelló destaca que el subministrament d'aigua a la ciutat està 100% garantit

  • L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assegurat este dijous que el subministrament d'aigua a la ciutat està cent per cent garantit, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Marco ha visitat este dijous al costat del cap de Servici de Facsa en la capital de la Plana, Manuel Bacora, i altres tècnics els pous municipals de proveïment d'aigua 'Camí Pedrera' i 'Aljubs', dos de les principals instal·lacions que subministren aigua potable per a consum a la ciutat de Castelló i que estan gestionats per Facsa.

En concret tots dos pous, situats al costat de la carretera CV-10, proporcionen el 50 per cent dels més de 45 milions de litres d'aigua que Castelló utilitza diàriament durant els mesos d'estiu.

L'origen de l'aigua amb la qual es proveïx a la ciutat és 100 per cent subterrani i, segons han remarcat l'alcaldessa i els tècnics "el subministrament està totalment garantit, ja que les dos instal·lacions disposen d'un important marge de reserva".

Marco ha subratllat la importància "de tindre garantit el subministrament d'aigua per a consum humà en una època especialment sensible com l'estiu" i ha aprofitat per a fer una crida a la població per a "seguir fent un consum racional i el més eficient possible d'un recurs vital com l'aigua". En este sentit, ha recordat que "hi ha xicotets gestos quotidians que són essencials per a fer un consum òptim d'un ben essencial i compartit com és l'aigua".

QUALITAT

L'aigua d'estos dos pous destaca especialment per la seua qualitat i compta amb totes les garanties tant des del punt de vista sanitari com en relació al compliment de tots els paràmetres físics i químics que la normativa vigent establix per a l'aigua potable destinada al consum humà.

En eixe sentit, l'Ajuntament de Castelló i l'empresa concessionària Facsa han desenvolupat diferents iniciatives de forma conjunta per a preservar este recurs natural i promoure una gestió més responsable de l'aigua, com la utilització d'aigua regenerada i de menor qualitat per a la neteja de carrers i el reg de jardins.

A més, des de l'empresa també s'han promogut diferents accions per a millorar l'eficiència energètica d'estos pous, ja que l'origen subterrani de l'aigua fa necessari l'ús d'energia addicional per a captar i impulsar este recurs natural fins a la superfície. En este sentit, la incorporació de noves tecnologies i desenvolupaments propis han permès obtindre distintius com la certificació UNE EN ISO 50001 en gestió energètica i l'UNE EN ISO 14001 en gestió ambiental.

Durant la visita l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la necessitat de seguir avançant en l'eficiència en la gestió de l'aigua i s'ha referit a les instal·lacions del 'Camí Pedrera' com a "exemple d'estalvi energètic en el seu funcionament, ja que el pou disposa dels últims avanços tecnològics, la qual cosa li permet mantindre al llarg de tot l'any un rendiment òptim amb un mínim consum d'energia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento