Cinema de carretera i per primera vegada una pel·lícula amb subtítols en valencià en la Filmoteca d'Estiu

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Presentació de la Filmoteca d'Estiu 2017
Presentació de la Filmoteca d'Estiu 2017
GVA

Pel·lícules de carretera i la projecció d'una pel·lícula per primera vegada amb subtítols en valencià, la guanyadora de l'Oscar 'Moonlight', són les principals novetats que oferix esta edició de la Filmoteca d'Estiu, que se celebrarà des del 28 de juny al 27 d'agost en els Jardins del Palau de la Música.

Així ho ha donat a conéixer este dijous el director de l'Institut Valencià de Cultura (IVAC), Abel Guarinos, en una roda de premsa per a presentar la programació d'edició, que inclou un total de 12 pel·lícules dels cicles 'Carretera i manta' i 'Cinema de hui'.

En total, s'oferixen 27 passes a un preu de 3,5 euros per sessió i amb la possibilitat d'un bo de 10 sessions per 25 euros. Totes les pel·lícules començaran les 22.30 hores i la taquilla s'obrirà a les 21.00 hores.

Sobre este tema, Guarinos ha destacat que encara que totes les pel·lícules de la 'Filmoteca de l'Estiu 2017' es reproduiran en versió original subtitulades en castellà, com a novetat l'última guanyadora de l'Oscar subtitulada en valencià tancarà esta edició per a "introduir la nostra llengua a la normalitat".

Per la seua banda, 'El acorazado Potemkim' obrirà el festival amb acompanyament de música electrònica de la mà del guitarrista del grup valencià 'La habitación roja', Pau Roca, i del DJ Nacho Marcos. L'objectiu, ha explicat, és "donar a conéixer els grans clàssics del cinema mut entre els joves".

En esta línia, ha ressaltat que celebrar la Filmoteca d'Estiu en els Jardins del Palau de la Música aporta "un concepte de festival obert amb grans pantalles" i permet un augment d'aforament, "que l'any passat va arribar fins a les 694 persones, la qual cosa seria com omplir tres o quatre sales Berlanga".

'PEL·LÍCULES DE HUI'

Per la seua banda, el cap de Programació de la Filmoteca, José Antonio Hurtado, ha explicat que en el cicle de 'Cinema de hui' se seleccionen pel·lícules actuals que hagen rebut guardons o premis en algun festival important. Així, este estiu es projectaran, a més de 'Moonlight', 'Tarde para la ira', de Raúl Arévalo, quatre premis Goya; 'La La Land', de Damien Chazelle, guanyadora de sis premis Oscar; i 'Toni Erdmann', de la realitzadora alemanya Maren Ade, que va aconseguir sis premis europeus.

A més, el cicle temàtic enguany se centrarà "en el valor simbòlic de la carretera" en les pel·lícules. Per açò, s'han escollit 'Las uvas de la ira', de John Ford; 'Carol', de Todd Haynes; 'Mad Max', de George Miller; 'El diablo sobre ruedas, una historia verdadera', de Steven Spielberg, 'El demonio de las armas', de Joseph H Lewies, i 'Week-end', de Jean-Luc Godard.

Com a novetat també enguany s'introduïx una 'performance' del grup Luna Negra el diumenge 6 d'agost abans de la projecció de la pel·lícula 'Mad Max: furia en la carretera'.

Finalment, la directora general de Gas Natural-Cegas, Celestina López, ha destacat que els dos anys que l'empresa porta col·laborant amb la Filmoteca demostren "el seu compromís amb el cinema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento