Comunitat Valenciana

Anged diu que les propostes d'horaris comercials d'Ajuntament de València i Consell no garantixen les ocupacions creades

  • L'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged) considera que les propostes plantejades per l'Ajuntament de València i la Conselleria d'Economia sobre horaris comercials no garantixen els aproximadament 1.200 llocs de treball, entre directes i indirectes, que s'han creat en els últims anys per la liberalització del comerç.
Rebaixes, compres, comerç.
Rebaixes, compres, comerç.
EUROPA PRESS
Rebaixes, compres, comerç.

"Hem de buscar el mínim necessari per a poder mantindre les condicions laborals i plantilles que hem anat ampliant els últims anys. El que volem és garantir que la proposta que posem damunt de la taula no pose en joc llocs de treball ni condicions laborals", ha subratllat este dijous el portaveu d'Anged a la Comunitat Valenciana, Carlos Alfonso en declaracions a Europa Press, després que este dimecres se celebrara el Consell Local de Comerç de València i l'Ajuntament proposara reduir la llibertat d'horaris comercials els diumenges de setembre a gener i el Consell obrir el primer diumenge de cada mes i en Nadal.

Sobre este tema, Alfonso ha coincidit amb la necessitat de concentrar les obertures en períodes de temps "concrets i definits" però ha criticat que les dos propostes reduïxen el nombre de dies d'obertura de diumenges i festius a "quasi la mitat" del permès en l'actualitat, la qual cosa, al seu juí, pot generar "un conflicte en les relacions laborals".

En este sentit, ha explicat que quan l'edil de Comerç del consistori valencià, Carlos Galiana, va plantejar la seua proposta li van traslladar que era "clarament original, que mostrava un interés i un consens per part de l'Ajuntament, però que arribava una mica tard". "Si s'haguera fet fa quatre anys ens haguera paregut fabulosa i l'hauríem firmat sense problemes", ha assenyalat per a indicar que des de fa anys València està oberta pràcticament tots els dies i les empreses s'han dotat d'equips humans pel que si es reduïxen els dies d'obertura "anem a tindre un conflicte en les nostres relacions laborals", ha advertit.

Alfonso estima que en total s'hauran creat uns 1.200 llocs de treball entre directes i indirectes per a cobrir no solament les obertures, sinó també baixes o vacances, per la qual cosa ha insistit que són ocupacions "amb una gran estabilitat" i poden ser el "sustent" de moltes persones i no "un complement" salarial. A més, ha puntualitzat que a estos treballats caldria afegir els creats en grans cadenes de distribució com a Inditex i d'altres franquícies.

Així mateix, ha defès la necessitat de mantindre zones de Gran Afluència Turística (ZGAT) perquè "això li donaria a la ciutat una imatge turística interessant i important i que va en línia amb el que estem intentat vendre, que és que València és una ciutat cosmopolita i turísticament important i per açò té un comerç obert", ha puntualitzat.

PERÍODES "DEFINITS" OBERTS

Al seu juí, és necessari buscar "el mínim necessari per a poder mantindre les condicions laborals i plantilles que hem anat ampliant els últims anys" i donar "una continuïtat" temporal a les obertures perquè el consumidor tinga "la certesa" dels dies que s'obrin els comerços. "Si posem dies aïllats això genera confusió pel que el lògic és generar períodes de temps en el qual client sàpia que sí o sí estem obert", ha assenyalat.

Per açò, ha compartit la idea de Galiana i Economia de plantejar una fórmula d'obrir en un període de temps "concret i definit" i que permeta "ser recordat pels consumidors per a no crear confusió", però amb més dies aperturables.

En qualsevol cas, ha assenyalat que en els pròxims dies convocarà una reunió amb els seus associats per a estudiar si posen damunt de la taula una proposta alternativa a la de l'Ajuntament i la Conselleria que vaja en la línia de "mantindre llocs de treball i condicions laborals que hem anat creant en els últims quatre anys".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento