Comunitat Valenciana

Detingut a Múrcia el presumpte autor d'un homicidi comès a Novelda (Alacant) fa 9 anys

  • Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Torre-Pacheco (Múrcia) el presumpte autor de l'homicidi a un compatriota de nacionalitat equatoriana, a qui va apunyalar mortalment fa 9 anys a Novelda després "d'una acalorada discussió", i que va assestar diverses punyalades a un altre home que va intentar impedir la seua fugida, segons ha informat este dijous l'Institut Armat en un comunicat.
Detingut
Detingut
GUARDIA CIVIL
Detingut

Els fets van succeir al juliol de 2008 quan l'ara detingut, de 34 anys d'edat, pel que sembla va matar un compatriota de 22 anys d'edat per una ferida d'arma blanca en la zona intercostal. L'agressor va eixir corrent de l'escena del crim després d'assestar diverses punyalades en el braç i en el costat a un altre home que, després de presenciar l'ocorregut, va intentar impedir la seua fugida.

Per estos fets se l'acusa d'un delicte d'homicidi dolós comés i dels delictes d'homicidi en grau de temptativa, lesions, usurpació de l'estat civil i falsificació de document públic ja que es va apropiar del passaport del seu germà.

La Guàrdia Civil va realitzar un minuciós reconeixement en l'escena del crim, on es van arreplegar diverses restes biològiques d'agressor i víctimes i va aconseguir identificar el presumpte autor dels fets.

Així mateix, en el domicili del possible autor es va trobar el seu passaport que va ser intervingut per a evitar la seua fuga i va ser emesa una ordre de cerca internacional. Igualment, els agents van recaptar nombroses declaracions dels seus familiars, amics i coneguts per a trobar el fugit.

No obstant açò, durant els primers anys, la Guàrdia Civil no va obtindre dades noves que pogueren obrir noves línies d'actuació per a donar amb el fugit. Va ser en 2014 quan es va tindre coneixement que el germà de la víctima, que residia en la localitat, havia denunciat la pèrdua del seu passaport en el moment de l'homicidi.

Per açò, es va procedir a rastrejar per totes les administracions

els moviments del germà de la víctima per si esta informació poguera ajudar a donar amb el parador del presumpte homicida i es va esbrinar que havia tornat a l'Equador.

LOCALITZACIÓ, IDENTIFICACIÓ I DETENCIÓ DESPRÉS DE 9 ANYS

Així mateix, les investigacions van permetre constatar que el germà de la víctima, que estava residint a l'Equador, el seu país d'origen, suposadament s'havia donat d'alta com a treballador en una empresa agrícola de Torre-Pacheco (Múrcia).

Els agents van comprovar que la persona que s'havia donat d'alta en l'empresa no era el germà de la víctima, sinó el presumpte autor de l'homicidi pel que es va procedir a la seua detenció.

Durant l'escorcoll del detingut es va trobar el passaport del germà de la víctima que havia sigut modificat canviant la foto original per una del presumpte homicida.

De no haver sigut detingut, el delicte d'homicidi hauria prescrit al juliol de 2023, la qual cosa haguera extingit la responsabilitat penal per la mort del jove de 22 anys, ocorreguda al juliol de 2008.

L'operació, denominada 'Xarols', ha sigut duta a terme per l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Novelda (Alacant). El detingut ha sigut posat a disposició judicial que ha decretat el seu ingrés a la presó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento